Цього тижня випускники шкіл здаватимуть пробне ЗНО

18:00, 13 бер. 2019
 
Цього тижня випускники шкіл здаватимуть пробне ЗНО

Пробне ЗНО з української мови волиняни складатимуть цієї суботи,  а наступної, 23 березня, з математики та решти предметів.  18 березня  завершується реєстрація учасників на складання основної сесії зовнішнього-незалежного оцінювання. В області зареєструвалося  7 з половиною тисяч учасників. Зі слів завідувачки центру ЗНО та моніторингових досліджень Алли Корнейко, найбільше школярів обрало українську мову, математику, історію та іноземні мови.


Антон Гонтар — одинадцятикласник Луцької школи №26. Випускник розповів, що складатиме зовнішнє-незалежне оцінювання з  української і англійської мов, математики та географії. Планує вступати в один із київських університетів: «Процес реєстрації пройшов дуже добре, оскільки вчителі та працівники школи проінформовані  щодо пробного ЗНО. Вони допомогли і підказали. Зайшов на Львівський  центр оцінювання якості освіти, там була стаття на пробне ЗНО, чому саме варто зареєструватися на пробне ЗНО.  Я  був згідний з усім. Мені це сподобалось, оскільки я вважаю, що варто перевірити свої сили перед справжнім ЗНО. Там були вказані документи, які потрібно взяти із собою, як зареєструватися, форма реєстрації. Я прийшов і зареєструвався.»


Андрій Миляник, заступник директора Львівського центру оцінювання якості освіти: «Станом на зараз близько 70 відсотків є зареєстровані з тієї кількості, яку ми очікуємо. Я розумію, що частина йде ще поштою. Той список зі школи ще має прийти до нас. Ми маємо його опрацювати, ми маємо видати сертифікат і лише тоді вважається, що процес реєстрації є завершеним.»


Андрій Миляник, заступник директора Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти розповів про цьогорічні новинки складання учасниками ЗНО: «Учасники, які навчаються у закладах професійно-технічної освіти, вищої освіти і цього року складають ДПА, то вони його складають у формі ЗНО з двох предметів — українська мова, другий предмет на вибір — математика або історія України. Минулого року вони складали лише українську.»

В області працюватиме 46 пунктів тестування, практично у кожному райцентрі і містах обласного значення, -  розповіла Алла Корнейко, завідувачка центру ЗНО та моніторингових досліджень інституту післядипломної освіти. Вона каже:  на пробне тестування і на основну сесію учасникам потрібно з`явитися не пізніше 10.15. Пункти тестування для них зачиняться о 10 годині 50 хвилин. Хто спізниться, ЗНО не складатиме — каже вона.


Алла Корнейко, завідувачка центру ЗНО та моніторингових досліджень: «Учасник, який прийшов на тестування, повинен при собі мати паспорт, який посвідчує особу, оригінал паспорта і запрошення-перепустку до пункту тестування. Це запрошення кожен учасник має роздрукувати із власної сторінки, яка була створена для нього під час реєстрації на пробне ЗНО. На цій сторінці запрошення розміщені починаючи із 25 лютого.»


Учасникам складання ЗНО, каже Алла Корнейко, рекомендує зайвих предметів із собою не брати. Порушників позбавлятимуть права продовжувати складати тестування.