Підгорілими булками годували учнів ліцею

12:22, 27 лют. 2019
 
Підгорілими булками годували учнів ліцею

Фото з підгорілою булкою, яку 26 лютого дали на сніданок учениці ліцею, що на Дубнівській у Луцьку, опублікувала на своїй сторінці у соцмережі лучанка Тетяна Ярмолюк. Вона написала, що таку випічку приготували у шкільній їдальні. Наші кореспонденти відшукали батька учениці, яка сфотографувала їжу, та поспілкувалися з дирекцією навчального закладу.

Богдан Дмитрук показує фото сніданку, який дали його дитині у школі. Каже: цей сніданок мала з’їсти його донька -  третьокласниця, дівчинка від їжі відмовилася, натомість показала булку старшій сестрі, та  сфотографувала шкільний сніданок.

Богдан Дмитрук, батько учениць ліцею: «Цю фотографію зробила моя старша дочка, їй принесла цей бутерброд наймолодша дочка. Дали сніданок такий, що діти не можуть їсти. Я не можу сказати, хто це винуватий, чи самі працівники школи, чи це таке обладнання погане? Наймолодша дитина сказала, що не хоче ходити на обіди, бо там дуже несмачно харчують».  

У ліцеї навчається троє Богданових дітей. Каже: за їхнє харчування платить вчасно. 

Богдан Дмитрук, батько учениць ліцею: «У мене харчуються троє дітей, за січень і лютий я заплатив за всіх 4000 гривень за трьох. Зверталися до директора, зверталися до школи, щоб покращили харчування, на даний момент жодних зрушень нема».

Ситуацію із пригорілим шкільним сніданком директор луцького ліцею, що на Дубнівській, Анатолій Дудич прокоментував журналістам "Суспільного. Волинь".

Анатолій Дудич, директор ліцею: «Працівник їдальні більше підсмажила ту булочку, таких булочок було до 10. Ми намагаємося з’ясувати, чому так сталося, чому таку булочку дали в зал».

Директор каже: підгорілі сніданки потрапили на стіл не третьокласників, а учнів восьмого класу. На запитання, чи не залишилися голодними учні, які відмовилися це їсти, відповів так.

Анатолій Дудич, директор ліцею: «Дитина не залишилася голодна, я дав вказівку, щоб дитину погодували».

Зі слів мами школярки, яка відмовилася з’їсти підгорілий сніданок, Олени Дмитрук, дочку того дня додатково в школі не годували. Нагадаємо, у листопаді 2018 року до нас зверталися батьки учнів цієї школи, які скаржилися на, з їхніх слів, неякісне харчування у навчальному закладі. Тоді директор ліцею Анатолій Дудич показав нам їдальню і розповів: їжу учням готують шкільні кухарі, за якістю харчування стежить бракеражна комісія, створена в школі. Нині каже: постачання продуктів з нового року налагоджено, проведено усі тендери, з березня учням почнуть готувати м’ясні страви, яких два місяці в шкільному меню не було. 

Анатолій Дудич, директор ліцею: «Із першого березня будемо давати дітям м’ясо.

- Два місяці діти м’яса не їдять?

- Два місяці ми дітям даємо рибу, ковбасу, сосиски, сир, ось такі продукти».

Директор навчального закладу каже: тему поліпшення харчування школярів з батьками обговорював, запрошує батьківські комітети перевіряти, що їдять учні. До кінця тижня, каже, у ситуації з підгорілим сніданком, який дали учням 26 лютого,  розберуться, винні відповідатимуть.  Про це ми вас поінформуємо у випусках новин «Суспільного.Волинь».