Батьки порушують правила дорожнього руху біля школи у Луцьку

16:51, 26 лют. 2019
 
Батьки порушують правила дорожнього руху біля школи у Луцьку

Біля луцької гімназії № 4 імені Модеста Левицького батьки школярів наражають дітей на небезпеку порушуючи правила дорожнього руху, - розповіла Суспільному патрульна Ольга Мацишина. Вона говорить: зупиняючи авто на пішохідному переході, або ближче десяти метрів до нього, – іншим учасникам дорожнього руху погіршується видимість.  Напередодні двох порушників притягнули до відповідальності, передбачений штраф – 250 грн.

 

Уроки в луцькій гімназії № 4 розпочинаються о 8:30, з восьмої години тут – затори, каже патрульний Дмитро Хилюк.

Дмитро Хилюк, інспектор патрульної поліції: «Ставати ближче 10 метрів до пішохідного  заборонено, бо це перешкоджає побачити перехід і пішоходів, що може за собою понести тяжкі наслідки».          

Пішоходи й водії, яких ми зустріли під час знімання, про ситуацію говорять так:       

Роман Ябкович, водій: «Там треба зробити заїзд, встановити світлофор і щось змінити, бо так не годиться, для водія дуже незручно: зупиняєшся біля пішохідного переходу, а тобі виписують штраф, бо треба стояти не ближче 10 метрів, треба щось змінювати».

Тетяна, лучанка: «Це небезпечно, адже вони закривають бачення іншим, тому я стараюся сама водити, я також їжджу на машині, залишаю її на стоянці, і вожу туди й назад дитину, саму не пускаю поки що».

Валентина Наконечна, лучанка: «Тут взагалі стоянка машин повинна бути заборонена. Бо через ці машини діти не бачать і дорогу переходять, самі знаєте як: не глянуть направо, наліво».

Оксана Лесик, лучанка: «Справді, стоїть дуже багато машин, але в нас і парковки  не передбачені, батьки привозять дітей, то де їм машини ставити?! Проблема є, не знаю, як її вирішувати».

Ростислав Максимчук, лучанин: «Немає умов і не передбачено, що в цей час може прибути така велика кількість людей. Як вирішувати – шляхи є, але питання в тому чи хтось хоче це робити? Оскільки результатів роками не бачимо, то треба робити висновки».

У директора гімназії Олександра Мишковця запитали: чи вживав він заходів для облаштування біля школи зони паркування автомобілів, коментувати педагог відмовився.  Не прокоментувала ситуацію керівниця Департаменту освіти й науки Луцької міської ради Зіновія Лещенко.

     На Волині впродовж січня трапилося 15 наїздів на пішоходів. З них троє загинули, -  каже патрульний поліцейський Ольга Мацишина. Напередодні двох порушників біля 4-ї гімназії притягнули до відповідальності, за це передбачений штраф – 250 гривень.

Ольга Мацишина, інспекторка патрульної поліції: «Мені здається, що можна було б облаштувати заїзд чи «кишеню», щоб було де висадити дитину, або ж, якщо такого нині немає, то треба шукати безпечне місце, щоб зупинитися, висадити дитину, завести в школу, а тоді повернутися, щоб це було безпечно".

Речниця патрульної поліції  Ольга Бузулук  каже: минулого місяця в області трапилося 42 ДТП з травмованими: поранено 52 людини,  семеро загинули.