У Луцьку збирають підписи в підтримку українських моряків

17:45, 12 лют. 2019
 
У Луцьку збирають підписи в підтримку українських моряків

 У Луцьку  почали збір підписів під зверненням до Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша щодо звільнення українських моряків. Ініціювали його ветерани АТО Павло Ковальський і Костянтин Байчук. Нагадаємо, сьогодні Московський міський суд визнав законним продовження арешту чотирьом українським військовополоненим морякам. Про це повідомив адвокат Микола Полозов. Мова йде про Євгена Семидоцького, Андрія Оприска, Романа Мокряка і Сергія Цибізова. Рішення Лефортовського суду про продовження до 24 квітня арешту всім 24 військовополоненим українським морякам лишається в силі.

Павло Ковальський, член ГС "Спілка воїнів АТО Волині»: «Ініціативна група на чолі з Вадимом Свириденком, уповноваженим Президента України з питань реабілітації учасників АТО, разом з іншими, які пройшли війну і полон, - розпочали такий збір підписів на підтримку українських моряків.»

Нагадаємо, двадцять чотири моряки потрапили в полон після того, як 25 листопада російські спецслужби атакували українські катери  та рейдовий буксир "Яни Капу". Це сталося в нейтральних водах біля Керченської протоки. Лучани по-різному реагують на пропозицію підписати звернення.

Підписатися на підтримку українських військовополонених моряків лучани зможуть до 15-го лютого, каже учасник бойових дій на сході Павло Ковальський. Військовослужбовець розповідає, де це можна зробити у Луцьку.

Павло Ковальський, член ГС "Спілка воїнів АТО Волині»: «У Луцьку це визначено 5 локацій: це спілка воїнів АТО Волині (на вул. Винниченка, 67), Луцький ЦНАП ( вул. Лесі Українки, 35), Військовий обласний госпіталь ветеранів війни, Центр допомоги учасникам АТО( на вул. Привокзальній, 12 та вул. Кривий Вал, 31).»

Костянтин Байчук, представник ГО “Захисник”: «Враховуючи всю гібридність цієї війни, хлопці утримуються не як військовополонені. І тому треба підключати все світове суспільство.»

20-го лютого звернення має зачитати на зібранні Генасамблеї ООН Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко, кажуть ініціатори збору підписів у Луцьку Павло Ковальський і Костянтин Байчук.