«Волинь на карантині»: нова facebook спільнота від UA: ВОЛИНЬ

«Волинь на карантині»: нова facebook спільнота від UA: ВОЛИНЬ

3 кві. 2020

2 квітня Суспільний мовник Волині створив ще один майданчик для поширення перевіреної, неупередженої, правдивої інформації та неформального спілкування з краянами під час карантину, - загальнодоступну відкриту  Facebook групу Волинь на карантині.

Журналісти UA: ВОЛИНЬ поширюють у групі оперативну  корисну інформацію, мотиваційні карантинні відеоролики власного виробництва та запрошують волинян долучатись до спільноти: ділитись новинами, спостереженнями, оцінками, які будуть перевірені, проаналізовані експертами і прокомуніковані.

 «Волинь на карантині» - це місце, де краяни зможуть дискутувати, ділитися повідомленнями, думками, коментарями, а журналісти Суспільного допоможуть розібратись в ситуації, підтвердити чи спростувати інформацію. А щоб  на загал не потрапили фейки, небезпечні заклики, образи, реклама - визначено модераторів групи! Тут вже є новини, опитування, важливі оголошення від суспільного мовника Волині. Після завершення карантину, ми й надалі спілкуватимемося на нагальні теми з волинянами»,— зазначає продюсер Волинської філії Суспільного Костянтин Лоцман.

За словами шеф редакторки новин UA: ВОЛИНЬ Лариси Літвіцькоі, в процесі підготовки щоденних новин, інформаційники усвідомили, що матеріалів про COVID-19 в ефірі суспільного мовника багато і його варто було згрупувати в одній «ніші», аби волинянам було легше зорієнтуватися, де шукати потрібну, корисну, чітку інформацію про коронавірус і те, що в даний момент відбувається в  області: 

«Тут і відео, і статті, які ми готуємо для регіонального сайту та новинного сайту suspilne.media, інтерв’ю та посилання на телевізійні та радійні ефіри (з медиками, комунальниками, поліцейськими, психологами, чиновниками). Групу доопрацьовуємо, запрошуємо користувачів Facebook долучатися, обговорювати, радити, писати нам. До роботи і розвитку групи долучаються усі без винятку  - новинарі, ранківці, редактори «Теми дня». Сподіваємось, «Волинь на карантині» буде дієвим майданчиком для обміну думками»,— розповідає Лариса Літвіцька.

Ініціатори створення групи вважають, що вона може бути актуальною,потрібною і корисною і після завершення карантину, як громадський майданчик для порушення і обговорення проблем регіону. 

«Новий майданчик - типовий інструмент соціальної мережі. Створили окрему групу для обговорень новин (як хороших, так і поганих), оскільки регулярно отримуємо запити від телеглядачів та радіослухачів з приводу ситуації, пов’язаної з пандемією та карантином на локальному рівні. Хочу наголосити, що тут, як і на офіційнфій сторінці Суспільного,мовника Волиніі, інформація буде перевірятися, коментарі та дописи модеруватимуться редакторами. За допомогою цього майданчика ми матимемо змогу фільтрувати інформаційні потоки волинського фейсбуку від фейків, маніпуляцій та паніки. Натомість користувачі зможуть безпосередньо спілкуватися з журналістами та створювати запити на інформацію, якої потребують»,— вважає лінійний продюсер UA: ВОЛИНЬ Влад Зінкевич.

Нагадаємо, Суспільний мовник Волині, в умовах карантину, на всіх своїх платформах продовжує інформувати громадськість про найактуальніші події регіону.


Зважаючи на загальнонаціональний карантин та запровадження надзвичайної ситуації через поширення вірусу COVID-19, команда UA: ВОЛИНЬ працює зі змінами.