«Карантинне дитинство: права дітей» — інформаційний марафон на всіх платформах Суспільного UA: ВОЛИНЬ до Дня захисту дітей

«Карантинне дитинство: права дітей» — інформаційний марафон на всіх платформах Суспільного UA: ВОЛИНЬ до Дня захисту дітей

31 тра. 2021

31 травня та 1 червня, до Міжнародного дня захисту дітей, команда Суспільного Волині проводить мультиплатформовий інформаційний марафон «Карантинне дитинство: права дітей». Упродовж двох днів журналісти мовника інформуватимуть глядачів телеканалу UA: ВОЛИНЬ, слухачів UA: Українське радіо Луцьк, читачів сайту suspilne.media та соцмереж про те, як карантин вплинув на права дітей і чи готові батьки та педагоги до нових викликів.

Читайте також: Відомі українські письменники відвідають Луцьку літературну резиденцію «Місто натхнення»: медіапартнер – Суспільне Волині

«До роботи над марафоном долучилися новинарі, радійники, редактори прямих ефірів, уся команда фахівців діджиталу. Розповідатимемо глядачам, слухачам і читачам усіх платформ Суспільного про проблеми дітей під час карантину. Кореспонденти побували в оздоровчих таборах, аби з’ясувати, скільки волинських школярів матиме змогу відпочити. Відвідали родини, які виховують дітей з інвалідністю, щоб розпитати про якість реабілітації в час пандемії. Поспілкувалися і з багатодітною родиною і з сім’єю, у якої вилучали двох дітей через недогляд. Отримали коментарі фахівців служб у справах дітей, психологів, юристів. Про все це – у наших ефірах 31 травня і 1 червня», — говорить шефредакторка новин UA: ВОЛИНЬ Лариса Літвицька.

Журналісти Суспільного підготували тематичні сюжети та разом із експертами проаналізують особливості оздоровлення, реабілітації, навчання та виховання дітей в умовах карантинних обмежень:

  • 1 червня о 12:17 у телерадіопроєкті «РадіоДень»;
  • 1 червня о 17:20 у радіопроєкті «Тема дня» UA: Українське радіо Луцьк;
  • 31 травня – 1 червня о 19:00 на телеканалі UA: ВОЛИНЬ у передачі «Сьогодні. Головне»;
  • протягом двох днів — в інформаційних випусках;
  • на цифрових платформах мовника:

Взяти участь у обговоренні можна зателефонувавши до телестудії за номером: (0332) 77-02-42. Або до радіостудії: 097-777-05-25 та (0332) 77-05-25.

«У телерадіопроєкті «РадіоДень» — про сімейні форми виховання говоритимемо із Нелею Фоміною, заступницею начальника служби у справах дітей Волинської облдержадміністраціїа також познайомимо слухачів і глядачів Суспільного Волині  із родиною Міщуків із села Гряди Нововолинської громади, батьки якої створили Будинок сімейного типу для 10 дітей. Напередодні журналістка Олена Собець відвідала цю родину і поспілкувалася із батьками-вихователями та дітьми. А у радіопередачі  «Тема дня», — про організацію відпочинку та оздоровлення дітей в умовах карантину розповість заступниця директора обласного департаменту соціального захисту населення  Оксана Гобот. Також у передачі прозвучать коментарі представників Голобської та Любешівської територіальних громад про досвід організації відпочинку та оздоровлення дітей з інвалідністю, та дітей, що проживають на радіаційно забруднених територіях», — розповіла редакторка UA: Українське радіо Луцьк Оксана Кривцун.

Дивіться Суспільне UA: ВОЛИНЬ в ефірі і онлайн на сайті філії.

Слухайте UA: Українське радіо Луцьк онлайн на сайті філії та на частотах:

Луцьк – 88,3 FM;

Горохів - 106,5 FM;

Ковель - 91,8 FM;

Кортеліси - 88,9 FM;

Любешів - 107,8 FM;

Нововолинськ - 100,3 FM;

Цумань - 100,4 FM;

Камінь-Каширський - 105,8 FM;

Олика - 89,1 FM;

Шацьк - 101,5 FM.

Нагадаємо, UA: ВОЛИНЬ та UA: Українське радіо Луцьк  разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.