Відомі українські письменники відвідають Луцьку літературну резиденцію «Місто натхнення»: медіапартнер – Суспільне Волині

Відомі українські письменники відвідають Луцьку літературну резиденцію «Місто натхнення»: медіапартнер – Суспільне Волині

12 тра. 2021

Із  17 травня по 20 червня у Луцьку працюватиме перша «Луцька літературна резиденція «Місто натхнення». П’ять тижнів у Луцьку  гостюватимуть та працюватимуть відомі українські письменники. Проєкт присвячений 150-літтю Лесі Українки. 

UA: ВОЛИНЬ – інформаційний партнер літературної події. Організатори проєкту і  митці стануть гостями студії телерадіопроєкту UA: Українське радіо Луцьк «РадіоДень». Про найцікавіше традиційно розкажуть у інформаційних випусках мовника.

«Журналісти UA: Українське радіо Луцьк мають чималий досвід у висвітленні літературних фестивалів, що відбуваються на Волині.  Цього разу з нетерпінням чекаємо зустрічі  із гостями першої Луцької літературної резиденції «Місто натхнення» - Оксаною Забужко, Катериною  Калитко, Мирославом Лаюком, Максом Кідруком і  Любком Дерешем. Уже з наступного тижня в радійному та телеефірі Суспільного Волині  у проєкті «РадіоДень» заплановані студійні розмови із учасниками фестивалю, а також прямі включення із презентацій їхнього доробку.  Слухайте UA: Українське радіо Луцьк та дивіться телеканал UA: ВОЛИНЬ», – говорить редакторка UA: Українське радіо Луцьк Оксана Кривцун.    

До Луцька завітають: Оксана Забужко, Катерина Калитко, Мирослав Лаюк, Макс Кідрук, Любко Дереш.


За задумом організаторів, місія Луцької літературної резиденції полягає у популяризації міста як мистецького осередку, привабливої туристичної локації, а також міста як українського та європейського культурного центру.

Фіналізуватиме першу резиденцію збірка творів, написаних резидентами у Луцьку про Луцьк і лучан. До збірки увійдуть твори, в яких Луцьк є місцем подій, героєм чи містом персонажів.

«
Вважаємо, що Суспільне є одним із найкращих промоутерів тих подій, які відбуваються у нашому місті і у нашому краї. Для управління туризму і промоції Луцька є важливою така співпраця і така комунікація. Дуже задоволені  інформаційною підтримкою проєкту «Луцька літературна резиденція «Місто натхнення», який у місті відбувається вперше. Дякуємо Суспільному за широке висвітлення події», – каже начальниця управління туризму та промоції міста Луцької міської ради Катерина Теліпська.

Програма першої резиденції максимально враховує карантинні обмеження задля безпеки учасників та відвідувачів. Заплановано мінімум велелюдних форматів, проте читання та зустрічі з шанувальниками на відкритих майданчиках все ж будуть. 

Екскурсії, робота в архівах та бібліотеках, розмови з містянами, зустрічі з тими, хто втілює собою дух міста – такою буде програма для резидентів, а лучан та гостей обласного центру, організатори закликають  придивлятися до перехожих протягом цих п’яти тижнів, а раптом назустріч йтиме відомий письменник.

Організатор проєкту - управління туризму та промоції міста Луцької міської ради.

UA: ВОЛИНЬ разом із UA: Українське радіо Луцьк  та загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.

Слухайте UA: Українське радіо Луцьк онлайн на сайті філії та на частотах: 

Луцьк - 88,3 FM;

Горохів - 106,5 FM;

Ковель - 91,8 FM;

Кортеліси - 88,9 FM;

Любешів - 107,8 FM;

Нововолинськ - 100,3 FM;

Цумань - 100,4 FM;

Камінь-Каширський - 105,8 FM;

Олика - 89,1 FM;

Шацьк - 101,5 FM.

Новини Волині читайте на сайті suspilne.media.