Історії матерів — проєкт «Бути мамою» від команди Суспільне Луцьк

Історії матерів — проєкт «Бути мамою» від команди Суспільне Луцьк

10 тра. 2023

До Дня матері, який в Україні відзначають цьогоріч 14 травня, команда Суспільне Луцьк підготувала цикл матеріалів «Бути мамою». Це 5 історій, 5 героїнь, 5 різних доль.

За словами журналістки Суспільного Олени Чернухи, яка працювала над проєктом, — усіх цих жінок об’єднує сила терпіння, нескінченна турбота та відданість дітям.

«Мама — як весна, дає початок новому життю. Кожна історія — особлива та життєствердна, бо це мікс любові, світла, добра, ніжності, відповідальності, щастя, переживань, страху, надії та віри. Усі героїні без вагань поділилися сокровенним, своїми радістю і болем, труднощами та мріями», — говорить Олена Чернуха.

Читайте також: «Ми — великий народ, достойний гарного майбутнього», — експолонена військова лучанка Алла Сенченко у інтерв’ю Суспільному

Героїні сюжетів розповідають, як це — бути мамою:

  • сина-військового медика, який більше року в російському полоні;

Історія Наталії Ніколаєвої

  • єдиної довгоочікуваної дитини з діагнозом ДЦП;

Історія Світлани Косинець

  • переселенкою, якій довелося тікати з двома дітьми від обстрілів;

Історія Марини Бурнишевої

  • всиновлених та прийомних дітей;

Історія Надії Степанюк

  • багатодітною: втратити чоловіка і виховувати 6 дітей самотужки.

Історія Людмили Дорош

З 8 травня материнські історії транслюють у інформаційних випусках телеканалу Суспільне Луцьк, в денному ефірі Українського Радіо Луцька, на ютуб-каналі Волинської філії Суспільного, та на діджитал-платформах мовника:

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.