Чим запам’ятався другий день літературного фестивалю "Фронтера"

15:53, 5 жов. 2019
 
Чим запам’ятався другий день літературного фестивалю

У Луцьку триває міжнародний літературний фестиваль «Фронтера». У програмі другого дня – презентації романів Дари Корній, Андрія Любки  та Макса Кідрука, музично-поетичні читання і розмова з Іваном Малковичем. Свою творчість волинянам презентують автори України, Польщі та Білорусі. Зустрічі з читачами відбуваються у різних місцях Луцька.  Паросткова руханка   і майстер-клас із Катериною Міхаліциною за мотивами книжки «Хто росте у лісі» відбувається на дитячій сцені. Діти творять листяного монстрика, що похмурої осінньої пори підніматиме  настрій, каже авторка.

Катерина Міхаліцина, учасниця фестивалю: «Діти - надзвичайно вдячна публіка, якщо вловити, що вони хочуть, а вони хочуть бавитися, бо так насправді краще читається»

Наталія Приходько майструє  разом із трирічним сином Юрієм.

Наталія Приходько, відвідувачка фестивалю:

«Він дуже любить казки, ми прийшли, книжка яскрава, постійно читає» 

Розробляти та виготовляти різні механізми на занятті із робототехніки подобається 10-річному Михайлу Махомеду.

Михайло Махомед, відвідувач фестивалю: «Прийщов на робототехніку, цікаво це, тут лего складати, там є ще електичні, різні технології.»

На фестивалі діє три сцени - дитяча, молодіжна та основна. Зустрічі авторів із лучанами відбуваються у різних локаціях Луцька,  каже директорка дійства  Елла Яцута. 

Елла Яцута, директорка фестивалю: «Ми постійно шукаємо щось нове, запросили авторів, цього року це Жадан, Мар’яна Савка зі своїм проектом, буде цікавий імпровізований вечір»


У Луцьку Макс Кідрук презентував роман «Доки світло не згасне назавжди». Завтра фестиваль «Фронтера» продовжиться. Цього року участь у ньому беруть 6 десятків літераторів з України, Білорусі та Польщі.