День прапора та День Незалежності України — історії та спецпроєкти від Суспільне Луцьк

День прапора та День Незалежності України — історії та спецпроєкти від Суспільне Луцьк

22 сер. 2023

До Дня українського прапора та Дня Незалежності команда Суспільне Луцьк підготувала низку тематичних матеріалів, спецпроєктів та інтерв’ю для телеканалу, радіо та діджитал-платформ.

Українське Радіо Луцьк

  • 23 серпня о 12:35 слухайте спецпроєкт «Прапор єднання»
  • 24 серпня о 12:35 звучатиме спецпроєкт «Діти для перемоги»

Редакторка Українського Радіо Луцька Оксана Кривцун розповіла, про що йтиметься у тематичних проєктах:

«23 серпня розповімо про прапори, виготовлені на Волині під час війни і передані з передової, адже символ нашої незламної країни — прапор —  в умовах війни став для українців уособленням єдності. Наші почуття — у підписах бійців на знаменах, які бережемо, як святиню, у полотні, що гордо несемо у державні свята, у маленьких прапорах-оберегах, виготовлених дітьми і в стягах, що майорять на звільнених територіях, — каже Оксана Кривцун. — Про незламних юних волинян слухайте 24 серпня. На всіх одна мрія — перемога, заради того, щоб наші діти жили в вільній та квітучій Україні. Нове покоління, попри постійні загрози і перебування в укриттях, сумлінно вчиться і складає іспити на високі бали, перемагає у творчих та спортивних змаганнях, волонтерить, підтримує наших захисників і любить свою землю».

Телеканал Суспільне Луцьк

Телевізійники Суспільного у Луцьку підготували матеріали про людей, які сьогодні виборюють Незалежність, вірять у переможну силу українського стяга та роблять усе, аби наблизити перемогу України. Історії, що вийдуть в інформаційних дайджестах Суспільне Луцьк 23 і 24 серпня та на діджитал-платформах:

  • Про волонтерів з Луцька, які у своєму волонтерському штабі за півтора року повномасштабної війни зібрали пів сотні прапорів з вдячними написами від військових, бо щодня працюють над тим, аби забезпечити українських бійців необхідним.

Читайте також: Як став воїном і в чому сила українського народу — історик Сергій Годлевський розповів Суспільне Луцьк

  • Розповідь про переселенку з Донеччини Олену Ярошук, яка вивезла з окупованого містечка вишиванки. Жінка розповіла, що вишивала їх своїми руками.

«Для мене — це святе, для мене це не дань моді, для мене — це оберіг», — говорить пані Олена. Зараз вона живе у Луцьку, активно волонтерить і чекає сина, який у лавах Збройних сил захищає Україну.

Олена Ярощук

Читайте також: «Суспільне. Спротив» на ютубі — де дивитись

  • Історія бійця Дмитра Скомороха, який на протезі продовжує службу у війську. Зараз чоловік перебуває на реабілітації у Луцьку. Кореспондентам Суспільного розповів про службу, поранення і те, що йому допомогло стати на ноги.

 

  • Розповідь мами полоненого прикордонника із Волині Іллі Музики. Жінка рік і чотири місяці не має жодної звістки від сина.

«Такі зустрічі особливо складні. Коли ти можеш лише вислухати. Цим матеріалом ми намагаємося привернути увагу до доль полонених та їхніх  сімей», — ділиться кореспондентка Суспільного Лариса Андрійчук, яка спілкувалася з мамою полоненого прикордонника.

 Мама полоненого прикордонника

  • Акція «Нитка єднання», у межах якої майстрині з різних куточків України в’язали шматочки жовто-блакитного прапора. Авторка ідеї Ганна Карамишева-Борисенко розповіла, що 24 серпня в’язаний прапор із понад 300 клаптиків розгорнуть в Центральному парку Луцька.

Читайте також: Будьте на зв’язку із Суспільним Луцьк: частоти радіо та лінки на соцмережі на Волині

«Щодня наші кореспонденти продовжують стежити за подіями в області та оперативно розповідають про найважливіше. У повсякденному потоці новин ми також намагаємося виокремити історії людей, які надихають на боротьбу за нашу Незалежність. Це можуть бути історії про військових, які ціною власного здоров’я захищають нас з вами, так і про хлопчиків та дівчаток, які на рівні із дорослими допомагають армії. І нехай їхній вклад не такий великий у грошовому еквіваленті, але він неоціненний, бо його зробили діти, які вже сьогодні усвідомлюють ціну нашої незалежності, а завтра будуть будувати нову країну», — розповідає лінійна продюсерка Суспільне Луцьк Наталія Морозюк.

Послухати радіопередачі та переглянути телематеріали онлайн можна на сайті Суспільного у Луцьку, ютуб-каналі та на цифрових платформах мовника:

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший, Суспільне Культура, супутниковий телеканал Суспільне Новини, радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також національна мережа місцевих каналів. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.