Як став воїном і в чому сила українського народу — історик Сергій Годлевський розповів Суспільне Луцьк

Як став воїном і в чому сила українського народу — історик Сергій Годлевський розповів Суспільне Луцьк

17 сер. 2023

Сергій Годлевський — історик, який зараз служить у лавах шостого прикордонного Волинського загону та захищає Україну. Нещодавно військовослужбовець приїхав до Луцька у короткострокову відпустку. В інтерв’ю для Суспільне Луцьк розповів про військову службу, формування української нації в окопах та візію перемоги України. Такі інтерв’ю місцеві команди Суспільного готують для всеукраїнського інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив». Також їх можна дивитись на ютуб-каналі Суспільне Луцьк. Читати інтерв’ю можна на сайті Суспільне Новини.

«Саме в критичних моментах під час збройного протистояння проявляється феномен української нації. Коли, "пацани", яким по 18-20 років у Гостомелі зустріли іменитого ворога і протистояли йому. Другий феномен — це абсолютна згуртованість усього народу. Коли я прийшов до військкомату в Луцьку одразу після початку вторгнення, то там було до півтори тисячі людей. А волонтерський рух, я не знаю, чи є аналоги у світі. Це про те, як бореться народ», — стверджує Сергій Годлевський.

Читайте також: «Суспільне. Спротив» на ютубі — де дивитись

Історик Годлевський не чекає швидкої перемоги, але упевнений, що єдиний шлях України — боротися.

«На мою думку, ця війна, на превеликий жаль, буде ще тривати. Думаю півтора-два роки. Чому? Тому, що насправді їх є ще дуже багато і вони женуть нові й нові сили. Глобальний світ боїться розпаду Росії, боїться всяких “кадирових” і їм подібних, які можуть мати доступ до ядерної зброї.  Росія ніколи не згодиться з тим, що ми повертаємось у європейське лоно. В нас один єдиний шлях. Це наша перемога, деокупація всіх українських земель до кордону станом на 1991 рік. На мою думку, має бути демілітаризована зона між Україною та Росією», — зазначає він.

Відео інтерв’ю дивіться за посиланням.

Читайте також: Будьте на зв’язку із Суспільним Луцьк: частоти радіо та лінки на соцмережі на Волині

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні та якісні новини Волині — читайте на цифрових платформах Суспільного у Луцьку: