Літня Сеньйоріада «Спорт для всіх заради здоров’я» — на платформах Суспільного Волині

Літня Сеньйоріада «Спорт для всіх заради здоров’я» — на платформах Суспільного Волині

16 сер. 2021

20-23 серпня у Луцьку відбудеться V Міжнародний фестиваль літньої Сеньйоріади «Спорт для всіх заради здоров’я».

Головною метою фестивалю є залучення людей поважного віку, від 50 років і старших, до фізкультурно-оздоровчих та спортивно-масових заходів для активізації життєвої позиції і популяризації здорового способу життя. До участі у фестивалі запрошують слухачів Університетів третього віку України та інших держав, осіб, які перебувають на обліку у територіальних центрах соціального обслуговування, членів громадських організацій тощо. Участь може бути індивідуальна і командна.

Суспільний мовник Волині — генеральний інформаційний партнер події. Команда Суспільного Волині розповість про найяскравіші моменти фесту в телерадіопроєкті «РадіоДень» Українського радіо Луцьк. Також організатори і учасники заходу візьмуть участь у телепрограмі «Сьогодні. Головне» телеканалу UA: ВОЛИНЬ. Найважливіше із фестивальних локацій покажуть в інформаційних випусках та на діджитал-платформах мовника.

«Нам дуже приємно, що телеканал UA: ВОЛИНЬ та Українське радіо Луцьк є нашими постійними інформаційними партнерами і завжди фахово висвітлюють роботу із людьми поважного віку, розповідають про їхні проблеми і перемоги, творчі доробки, інтереси чи спортивні досягнення. Завдяки широкому висвітленню командою Суспільного Волині найрізноманітніших заходів і подій, змінюється ставлення до літніх людей, адже вони мають потужний інтелект, життєвий досвід, мудрість, цінну експертність і до них варто дослухатись і усвідомлювати їхню важливість для суспільства. В Україні і світі зараз стрімко розвиваються такі напрями як “срібна економіка”, “срібний туризм”, “срібні” творчість та спорт, де чільне місце займають люди поважного віку, які хочуть бути потрібними, корисними, цікавими суспільству», — говорить голова громадської організації «Центр освіти «Університет третього віку» Оксана Степанюк.

Основними активностями фестивалю є спортивні змагання. Цього року у них візьмуть участь команди з Литви, Польщі та багатьох міст України: Сум, Ірпеня, Теребовлі, Стрия, Бобринця, Трускавця, Дніпра, Львова, Рівного, Млинова, Ковеля, Рожища, Горохова, Торчина, Підгайців та багатьох організацій Луцької територіальної громади.

    Читайте також: 13 годин телеефіру на всю Україну, 5 — на радіо та 24 години трансляцій на діджитал-платформах: Суспільне Волині на «Бандерштаті»

У програмі фестивалю: екскурсії історичною частиною Луцька та Волині, відвідування музеїв, круглий стіл та стратегічна сесія, парад учасників і запалювання олімпійського вогню, змагання з різних видів спорту, велогонка, турніри із шахів, шашок та боулінгу майстер-класи, фотовиставка, творчі та інтелектуальні конкурси. Докладна програма фестивалю — на фейсбук-сторінці організаторів.

«Цей захід має суспільне значення, адже орієнтований на те, щоб підтримувати людей поважного віку в бажанні жити яскраво, цікаво, щасливо і з новою якістю. Ми намагаємося пропагувати здоровий спосіб життя, який сприяє активному довголіттю. Цьому присвячена спортивна частина фестивалю. Окрім того, у програмі є творча складова, техніки підтримання хорошого внутрішнього психологічного настрою. Цей фестиваль від самого початку є міжнародним. До Луцька приїздять із Польщі, Литви, Туреччини, Словаччини, Італії. Щороку це товариство збільшується. Завжди намагаємось здивувати учасників «перлинами» Луцька і Волині, показати і розповісти про найцікавіше. Тому ще раз відзначу внесок Суспільного мовника Волині, який завжди присутній на наших заходах, запрошує організаторів і учасників до студій, готує інформаційні повідомлення, цікаві й важливі для лучан і мешканців краю», — розповідає Оксана Степанюк.

Цей спортивний захід  проводять уже уп’яте за ініціативи громадської організації «Центр освіти «Університет третього віку» та за підтримки місцевої влади. Співорганізатори Фестивалю: Волинський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», Волинський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства, КЗ «Луцький міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Луцької міської ради», Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Луцька.

Нагадаємо, телеканал UA: ВОЛИНЬ, Українське радіо Луцьк, разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Новини Волині читайте на цифрових платформах мовника: