Школярі готуються до ЗНО з допомогою РЕПу

12:47, 12 лют. 2019
 
Школярі готуються до ЗНО з допомогою РЕПу

  Підготуватися до зовнішнього незалежного оцінювання, каже співак Михайло Невідомський, можна завдяки музиці. Свій проект «Реп до ЗНО» він реалізовує спільно із Юлією Шатило. Музикант  Михайло Невідомський родом із міста Буча, приїхав на Волинь поділитися досвідом: як реп допомагає краще вивчити українську літературу.

Михайло Невідомський, музикант: «Ми написали пісню на слова Максима Рильського «Молюсь і вірю», нам відписала одна дівчинка й сказала, що  вона дуже добре, завдяки цій роботі, підготувалася до ЗНО. І мені прийшла ідея всі вірші, які йдуть на ЗНО покласти на реп.»

 

Співак виконує вірш під реп: «Шумлять щасливі води і грає вітер навкруги, і голуби ясної вроди черкають неба береги

Музикант розповідає: тексти Тараса Шевченка найкраще підходять для реп-виконання. Українських класиків репом Михайло Невідомський читає в бібліотеках та школах різних міст України.

Михайло Невідомський, музикант: «В одну школу сходили, а ті сказали іншим. Зустрічають по-різному: хтось дуже схвально, хтось дивно, зокрема старші люди, вони не дуже це розуміють. Але більше схвальних відгуків.»

Це учень 11 класу Михайло Марчак разом зі своїми однокласницями готується до зовнішнього незалежного оцінювання. Старшокласник каже: про проект чув і застосовував на практиці.

Михайло Марчак, одинадцятикласник Луцької школи: «Було в нас таке, що «Заповіт» Тараса Шевченка був покладений на реп і ми виконували цю пісню в школі, щоб краще вивчити і зрозуміти зміст, це цікава ідея, щоб комбінувати різні способи вивчення. Завдяки цьому досягається кращий ефект запам’ятовування, і глибше запам’ятовуєш усе, що розповідається.»

 

Аліна Пазур,  одинадцятикласник  Луцької школи: «Я особисто з цим  не знайома, але мені здається, що це цікава ідея і так буде краще освоюватися матеріал і дітям буде цікавіше його вивчати.»

Богдана Лесик, одинадцятикласник  Луцької школи: «Я вважаю, що треба проходити тести минулих років, онлайн-тестування, бо завдання схожі. Є багато цікавих методів, зокрема, знайшла цікавий метод вивчення англійської віршами. Також я використовую інтернет-ресурси.»

Музикант Михайло Невідомський розповів, що до кінця року реп хоче вдихнути в українські щедрівки та колядки.