Луцькі школи отримали настільну історичну гру

15:20, 11 лют. 2019
 
Луцькі школи отримали настільну історичну гру

Усі школи міста Луцька отримали настільну історичну гру «УПА – відповідь нескореного народу». Її розробником стали представники Українського інституту національної пам’яті.

У «Центрі національно - патріотичного виховання дітей та молоді» школярі Луцька  грають в історичну гру про УПА. Одинадцятикласник Ілля Козак каже: йому це дає можливість дізнатися більше історичних фактів про Українську повстанську армію.

Ілля Козак, одинадцятикласник: «Ця тема була «табу»  і сьогодні ми до неї повертаємося і треба її пам’ятати. Тоді у 1942 році була створена УПА, вони боролися за нашу незалежність і сьогодні відбуваються ті самі події, що відбувалися раніше.»

Дмитро Бірук, восьмикласник: «Хочу дізнатися більше з історії про нашу державу і це зароджує патріотичне виховання в душі українця.»

Максим Каширець, виконуючий обов’язки керівника «Центру національно-патріотичного виховання дітей та молоді Луцька» каже: в ігровій формі цікавіше вивчати історію.

Максим Каширець, в. о. керівника «Центру національно-патріотичного виховання дітей та молоді Луцька»: «Вона складається з великої кількості запитань, за правильні відповіді яких ви отримуєте певні пріоритети в грі. Це дуже цікаво, адже сьогодні ми розуміємо, що саме в ігровій формі молодь простіше сприймає історію, ніж читаючи книжки, які зараз їм здаються нудними, хоча це також важливо. Ми залюбки приєднаємося до шкільних колективів, проводячи ігри на місцях, можливо згодом проведемо якісь масштабні змагання, що дасть змогу визначити, хто краще знає історію.»

Настільна історична гра «УПА – відповідь нескореного народу», розроблена  Українським інститутом національної пам’яті. Вона видана за державний кошт, розповідає представниця Інституту національної пам’яті на Волині Леся Бондарук. І продовжує: замовити гру можна безкоштовно, надіславши лист на інститут.

Леся Бондарук, представниця Інституту національної пам’яті на Волині: «Ми даємо цією грою знання дітям про цю подію, даємо можливість спілкуватися один з одним за допомогою гри, цю гру можуть грати як дві людини, так і сто людей, розбившись по командах. Це вже друга історична настільна гра, перша була «Українська революція 1917-1921».Зараз ми презентуємо гру «УПА – відповідь нескореного народу», яка теж важлива тим, що у комплект настільної гри, окрім самих елементів гри, входить також посібник, де є коротка, але дуже повна історія Української повстанської армії.»

Настільну історичну гру «УПА – відповідь нескореного народу», нині отримали 27 шкіл Луцька, каже Леся Бондарук.