Знайшли лучанина, який пошкодив у центральному парку ліхтаря

18:19, 7 лют. 2019
 
Знайшли лучанина, який пошкодив у центральному парку ліхтаря

Хлопець, який напередодні пошкодив ліхтаря у центральному парку Луцька - знайшовся. Нагадаємо, напередодні увечері юнак вирвав один із світильників на алеї в парку. Відео оприлюдлили в соціальній мережі працівники муніципальної варти. 19-річний Богдан Ступаков до департаменту прийшов сам, о 8 ранку. Про це Суспільному розповів заступник директора муніципальної варти Роман Кулик. 

Друзі, які того вечора відпочивали з хлопцем, його вчинок зняли на відео і виклали в інтернет. Ближче до опівночі особу порушника було встановили, -- розповідає заступник директора департаменту муніципальної варти Роман Кулик. Це – 19-річний лучанин Богдан Ступаков. На ранок 7-го лютого хлопець сам прийшов до “муніципалів”.

Роман Кулик, заступник директора Департаменту муніципальної варти Луцька: "Сьогодні зранку дана особа, яка здійснювала пошкодження комунального майна сама до нас з"явилася. Вибачилася, шкодує за свої дії. Вибачилася зперед жителями міста. Цей хлопець забов"язався сам за свої кошти повністю відновити пошкодженне майно."

 

Богдан Ступаков, лучанин: "Мною було зроблено правопорушення у центральному парку імені Лесі Українки, а саме - вирваний мною ліхрат. Прошу вибачення у громади міста Луцька за скоєння даного правопорушення.Я зобов’язуюсь відновити даний ліхтар в найкоротший термін."

 Роман Кулик, заступник директора Департаменту муніципальної варти Луцька: "Якщо він все зробить так як пообіцяв, то в поліцію справу не передаватимемо."

Зламаний світильник зараз прив”язаний до металевих конструкцій ліхтарів. Лучани із якими поспілкувалися журналісти у парку, розповіли, що оприлюднене в інтернеті відео бачили. Вчинок Богдана Ступаков коментують так:

Віталій, лучанин:"Збирається молодь. П"ють, сміттять. Парк повинен краще контролюватися поліцією. Нап"ється і.. Взяти дубинкою надавати одному, другому."

Ярослав, лучанин:"Бачив відеоролик, як вандал ламав цей ліхтарик. Ми йому повинні показово простити. Хотів можливо похизуватися, виділитися. Не думаю, що він це зробив цілеспрямовано."

Ламають ліхтарі у Центральному парку Луцька не вперше, розповів Суспільному, підприємець-підрядник Костянтин Петрук, який встановлював їх у серпні 2017 року. Тоді, каже він, порушників не знайшли. Богдана Ступакова, який виламав конструкцію, зобов’язали до п’ятниці відшкодувати збитки. В іншому разі справу передадуть до суду, каже підприємець.