Маршрутка №47 із 15 лютого припинить курсувати Луцьком

15:57, 7 лют. 2019
 
Маршрутка №47 із 15 лютого припинить курсувати Луцьком

Маршрутне таксі №47 із 15 лютого припинить курсувати Луцьком, таке рішення прийняли напередодні на засіданні міськвиконкому. Цей маршрут з’єднує район КРЗ і лікарню у селі Боголюби, єдиний у місті охоплює вулицю Чернишевського. Що планують зробити в управління транспорту і зв’язку, щоб не позбавляти транспортного сполучення мешканців цього мікрорайону, дізнавалися кореспонденти Суспільного.

На зупинці по вулиці Ковельській лучанка Ольга Пушкар каже: щодня їздить звідси на роботу на  вулицю Чернишевського.  З її слів, маршрутне таксі №47 єдина можливість дістатися. 

Ольга Пушкар, лучанка: «Вона завжди забита, у ній повно людей завжди. Діти у школу їдуть і там ніколи, от скільки я їжджу, не було нормальних шоферів. До людей ставляться по-свинськи. Я прошу: дайте розклад руху, щоб я хоч приблизно знала. У мене – нема! І люди просять, вони ж теж просять, бо їм вийти.»

Віра Троцюк, лучанка: «47-ма рентабельна, як, там отой район, там люди не мають чим на роботу заїхати – ось та поліцейська лікарня. Прийти звідти сюди на ковельську, це ж зо 2 км.»

А це вулиця Чернишевського у Луцьку. Нею їздить лише 47-ма маршрутка.

Федір Рузак, лучанин: «Як для мене, моїх хлопців, ліквідаторів, чорнобильців, то хай би їздив цей маршрут, хай би був. Особливо, у мене зараз нога, то я ішов би, шкутильгав. Або треба таксі наймати, а це усе кошти.»

Наталія Пархомчук, лучанка: «Дитина тут у поліклініку їздить, звичайно,  що ні, ми проти. Тут немає більше чим добиратися, лише 47-ма маршрутка. З сорокового їдемо.»

Олександр Бурко, лучанин: «Одна маршрутка ходить і ту заберуть? Учора їхав, то була вона повна, стоячі місця були.»

Сергій Дьомін, директор підприємства ПАТ «АТП 10 701», що обслуговує маршрут, каже: працювати на  ньому невигідно. 

Сергій Дьомін,  директор підприємства-перевізника: «Розрахунковий тариф, який здійснював міськвиконком на 47-му маршруті становив на запровадженні вартості 5 грн. 33 коп. Тобто, для перевізника – це уже більше, ніж вартість проїзду. Хоча там передбачалося 10 машин, то ми послуги надавали коли 7 машин, коли 6.»

Начальник управління транспорту і зв’язку Володимир Степанов розповів, що вулицю Чернишевського без транспортного сполучення не залишать. 

Володимир Степанов, начальник управління транспорту і зв’язку Луцької міської ради: «Це питання ми перекриватимемо тим, що змінимо схему руху автобуса №3, він буде їхати вулицею Чернишевського, кінцеві точки цього маршруту змінюватися не будуть, тобто, Гаразджа буде,  друга точка – госпіталь на вулиці Ковельській. Госпіталь ветеранів війни, вони залишаються, змінюватиметься схема проходження маршруту по місту Луцьку. Він буде іти по Чернишевського, щоб ми могли завести людей з роботи і на роботу з цієї вулиці.»

Маршрут №3 у Луцьку обслуговує те ж підприємство, що й 47-й маршрут.

Сергій Дьомін,  директор підприємства-перевізника: «Кількість машин буде збільшено на 2 машини, і це безумовно, стабільно буде не більше 10 машин на вулиці Чернишевського замість 6-7, які були до того, і я так сподіваюся, що це покращить обслуговування.»