У Луцькій п’ятиповерхівці на бульварі Дружби народів - грибок

10:42, 7 лют. 2019
 
У Луцькій п’ятиповерхівці на бульварі Дружби народів - грибок

Мешканці п’ятиповерхівки на бульварі Дружби Народів, 7 в обласному центрі скаржаться, що підвал будинку залитий водою, а через вологі стіни в під’їздах утворився грибок. Про це розповів один з мешканців будинку Олександр Антонець. Зроблені фото він виклав на платформі "Відкрите місто". Чоловік розповів: у їхньому під’їзді протікає дах. Житлово-комунальне підприємство, за його словами, не реагує на звернення людей.


Олександр Антонець, мешканець будинку: "Приходив майстер ЖЕКу, сказав, що тут все сухо. Я не витримав, взяв фотоапарат і сфотографував."

Грибок та пліснява із коридору дісталися квартири сусідки Олександра Антонця — Лесі Огородничук. Декілька днів тому під стелю, звідки капала вода, підставляли відра, - каже пенсіонерка.

Леся Огородничук, мешканка будинку: "І вся квартира вже зараз у цвілі. Кругом і по кутках, і там де балкон. Текло в спальні, текло в кухні.А тут вже такі ділянки. На голову, на руки капає. Хворіємо. Як дощ чи тане сніг, то в квартирі неприємний запах і сирість.То вже разів 15 я в них була, то вже у мене нерви здають, не хочу туди йти."

Леся Огородничук каже: вода, яка протікає з даху, може потрапити в електрощитову.

Леся Огородничук, мешканка будинку: "Отут іде щитова.Погорить вся техніка побутова.Життя людей в небезпеці!"
Залитий водою підвал будинку, каже Олександр Антонець. Воду завідти відкачують щодватижні.


Олександр Антонець, мешканець будинку: "Комунальники не можуть встановити причину через те, що вже впродовдж багатьох років це продовжується."


Директор житлово-комунального підприємства, яке обслуговує цей будинок, Володимир Рижук, ситуацію коментує так:


Володимир Рижук, директор ЖКП № 2: "В підвалі вода відкачується, коли вона там є. Але є така проблема, що це грунтова вода.Вона не піднімається на якусь висоту. Є на рівні 10 см над поверхнею. Проривів там немає."

Володимир Рижук каже, ремонтувати дах на бульварі Дружби Народів, 7 візьмуться, коли потепліє.


Володимир Рижук, директор ЖКП № 2: "Рубероїдну покрівлю, якщо крити чи робити ремонт, то потрібно, щоб середньодобова температура була не менше +15. 50 на 50 мешканці закуповують якусь частину матеріалів, ми решту і наша робота."


Нині в десяти багатоповерхівках Луцька, як і в будинку на бульварі Дружби народів, протекають покрівлі, -- розповідає директор департаменту ЖКГ Юрій Крась.


Юрій Крась, директор департаменту ЖКГ Луцької міської ради: "Є декілька видів ремонтів: якщо брати поточний ремонт, то дах ремонтує ЖКП за послуги з утримання будинку.Також звертаються і до міської ради. Зараз є програма співфінансування.Півмільйона зараз виділено гривень в міському бюджеті.Є ще одне співфінансування. Це мешканці купують матерфіали, а ЖЕК виконує роботи."