Заборольська ОТГ готова взяти на баланс спортивну школу Луцького району

10:10, 1 лют. 2019
 
Заборольська ОТГ готова взяти на баланс спортивну школу Луцького району

Заборольська об’єднана територіальна громада готова взяти на баланс спортивну школу Луцького району. Про це журналістам Суспільного розповів голова сільради Валерій Боярський. З його слів, зараз тривають перемовини з керівниками інших ОТГ, діти яких займаються тут спортом,  щодо можливого співфінансування її діяльності. Нагадаємо, рішення про ліквідацію спорт школи торік у грудні ухвалили депутати Луцької райради. Причина - нестача коштів у бюджеті на її утримання. 

У сесійній залі Луцької райради зібрались голови об’єднаних територіальних громад, що межують з обласним центром, колектив районної спортивної школи та представники районних - адміністрації і ради. Тема розмови – майбутнє дитячо-юнацької  спортивної школи. Лілія Каньовська розповідає: її сини  багато років  займаються тут легкою атлетикою.

 

Лілія Каньовська, мама: «Ми не можемо допустити закриття, мої діти виховувались в цій школі, дякуючи тренеру Любові Саган,  вони досягли певного рівня- переможці обласних, українських змагань.» 

Торік у грудні депутати Луцької районної ради  прийняли рішення ліквідувати спортивну школу. Пояснили це нестачею коштів на її утримання. Фінансувати школу має намір  Заборольська ОТГ, каже її голова Валерій Боярський. На території цієї громади розміщена школа.  

Валерій Боярський, голова Заборольської ОТГ: «На минулому тижні були консультації, ми готові взяти школу на свій баланс будемо шукати шляхи фінансування, вже шукаємо, вже знаємо. Моя особиста думка, думка виконавчого комітету, що перепрофільовувати цю школу неправильно!

Зі слів Валерія Боярського, у Заборольській ОТГ готові скликати позачергову сесію, аби документально затвердити це рішення.

У спортивній школі займається понад дві сотні дітей. Більша частина -  лучани. 22-є учнів доїжджають з Княгининівської ОТГ.  

Олена Твердохліб, голова Княгининівської ОТГ: «Наше рішення, яке буде прийняте на черговій сесії 22 лютого, тренера, який займається важкою атлетикою, беремо за зарплату до НВК, а так, як зал вони орендують, ми його надаємо за гривню.»

Фінансово долучитися до утримання школи  готові в Боратинській ОТГ, каже заступник голови Віктор Бехнюк.

Віктор Бехнюк, заступник голови Боратинської ОТГ: «Ми можемо запропонувати 2 варіанти- фінансувати тренера і надання субвенцій на роботу .Ми хотіли б, щоб школа була на території Луцького району.»

Взяти у комунальну власність приміщення дитячо-юнацької спортивної  школи Луцького району 30 січня на черговій сесії задекларували депутати Луцької міської ради. Колектив школи таке рішення не підтримує, - каже тренер Олександр Козлович.

Олександр Козлович, тренер Луцької районної спортшколи: « В нас були збори трудового колективу, на яких визначилися позиція- якщо Заборольська ОТГ забере нас під своє крило, ми на це згідні, тому, що місто наш колектив не забере. ДЮСШ 3, до якої нас хочуть приєднати, має директора, і колектив є, буде велике скорочення.»

 Кому саме передадуть майно спортшколи, залежить від рішення депутатів районної ради, каже її голова Валентин Приходько.  

Валентин Приходько, голова Луцької районної ради: «Спортшкола повинна функціонувати, ведуться переговори, є згода Заборольської, Луцької міськради, будуть консультації, круглі столи і будемо вирішувати, де вигідніше, де краще і тренерському складу, і дітям.»

Зі слів Валентина Приходька, на утримання спортшколи в рік потрібно більше трьох з половиною мільйонів гривень.У січні та лютому її роботу фінансуватимуть ще з районного бюджету.На це передбачено мільйон двісті тисяч гривень. У березні на черговій сесії депутатам запропонують визначитись, на чиє утримання передати районну ДЮСШ, каже Валентин Приходько.