У Ковелі невакциновані 16 % школярів і 2 % дошкільнят

14:04, 24 січ. 2019
 
У Ковелі невакциновані 16 % школярів і 2 % дошкільнят

Лікарка Леся Гончарова каже: кором хворіють переважно не вакциновані діти.

Леся Гончарова, завідувачка дитячої поліклініки ЦРЛ Ковельського МТМО: «За період 2018 року в Ковельському районі зафіксовано 618 випадків захворювання на кір. Із них у 498-ми таких випадках захворіли діти. Станом на 21 січня цього року зареєстровано 31 випадок захворювання. З них — 17 разів захворіли саме діти до 18 років.”

“Роз’яснювальна робота керівників навчальних закладів міста та вчителів з батьками зменшила кількість “не щеплених” учнів вдвічі”, —  розповідає спеціалістка відділу Ковельського управління освіти Лідія Заславська.

Лідія Заславська, головний спеціаліст Ковельського управління освіти: «В цьому році вжито було обмежувальних заходів в окремих школах, де були випадки захворювання кором. І завдяки такій роботі та взаєморозумінню батьків та вчителів ми й досягли такої ситуації. Хочеться побажати, щоб батьки свідомо розуміли ситуацію і пам’ятали, що діти, які не щеплені, вони не лише самі наражаються на небезпеку, а й наражають на неї інших діток.”

Медзаклади Ковеля вакциною проти кору, паротиту та краснухи забезпечені, - каже завідувачка поліклініки Леся Гончарова.

Леся Гончарова, завідувачка дитячої поліклініки ЦРЛ Ковельського МТМО: «Зробити щеплення не лише для своїх дітей, а й “щепитися” самим. Особа, яка контактувала з хворим на кір, повинна в максимально короткий термін — протягом 72- х годин зробити щеплення проти даного захворювання. Якщо серед контактних є діти до 1-го року, щеплення дозволяється робити з десятимісячного віку. Дітки, яким виповнилося 1 рік і які мають одне щеплення, при контакті з хворим повинні зробити ще одне щеплення з метою максимального захисту від цієї хвороби».