У Луцьку батьки вакцинують дітей від кору

20:19, 22 січ. 2019
 
У Луцьку батьки вакцинують дітей від кору

 Кількість вакцинованих від кору дітей шкільного віку у Луцьку зросла за тиждень із 55% до 87%. Про це розповіла директорка комунального підприємства  «Луцька міська дитяча поліклініка» Оксана Лєщинська. Вона каже: щодня щеплять більше ста дітей. Працюватимуть медики у дитячих поліклініках Луцька у вихідні.   У Луцькій міській дитячій поліклініці від кору щеплюють більше ста дітей у день, розповідає  директорка закладу Оксана Лєщинська. З її слів торік було 208 випадків захворювання на кір серед дітей, у перший місяць 2019-го - більше 100 хворих. 

 

Оксана Лєщинська, директорка КП «Луцька міська дитяча поліклініка»: «Ми знаходимося у кабінеті профілактичних щеплень, який працюватиме і в суботу. Тобто буде тут медична сестра, яка має всі дозвільні документи для проведення щеплень, і діти з прийом у педіатра будуть сюди скеровуватися . Аналогічний кабінет працюватиме і в поліклініці на проспекті Волі, чи діятиме в неділю – ми побачимо по явці в суботу».

 Лікарка говорить: щеплення проводили бельгійською вакциною, нині вона закінчується.

 Оксана Лєщинська, директорка КП «Луцька міська дитяча поліклініка» «Зараз ми отримали  вакцину американську, яка пройшла сертифікацію в Швейцарії, претензій до неї не маємо».

 Надія Воєвода, вакцинує дитину:  «Бельгійською чи американською, яку дадуть – така і буде, ми цим не переймаємося».

Олеся Трегубенко, вакцинує дітей: «У нашій школі виявили 5 діток хворих на кір, я побоялася, що мої діти без щеплення, у мене їх шестеро, тому для мене це актуально».

Ігор Слободян, вакцинує дитину:  «Нас дуже засмутило, що ми приїхали, а тут така черга велика. Це у нас планова, пройшли педіатра, він дав дозвіл, знайшли момент, що немає температури, а тут  половина дітей хворі, не знаю».

         Ганна Павлюк, сестра медична старша в ЗДО№ 7 Луцька: «Дітей, які не щеплені, практично немає, дише двоє, бо їм написав протипоказання сімейний лікар».

Директор навчально-виховного комплексу №7 у Луцьку Ніла Карюк розповіла: вакциновані 92% школярів закладу.

Ніла Карюк, директор НВК №7- природничий ліцей Луцька: «Вчора ми роздали всім батькам, діти яких не щеплені лист, в якому вказано, що батьки зобов’язані прищепити дітей. Діти, які не щеплені, сьогодні на уроки не прийшли».

 Заступник начальника управління освіти Луцькради Тетяна Силка на оперативній нараді розповіла: 2901 школяр не вакцинований, 1098 дітей  відсторонені від навчання.