У Луцькому ЦНАПі з’явилася абетка для дітей із порушенням зору

17:28, 17 січ. 2019
 
У Луцькому ЦНАПі з’явилася абетка для дітей із порушенням зору

У дитячій кімнаті департаменту “Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку” з’явилася абетка для дітей із порушенням зору. Про це журналістам Суспільного  розповіла директорка установи Лариса Карп’як. Вона каже, що придбали книгу письменника Йосипа Струцюка “Волинська абетка” , надруковану рельєфно-крапковим шрифтом Брайля. 8-річна Діана Петрів шрифтом Брайля читає “Волинську абетку”. У другокласниці Діани зараз канікули – каже мама Анна. Жінка розповідає, що прийшла до Луцького ЦНАПУ отримати консультацію. Донька, поки її мама влагоджує справи, відпочиває в ігровій кімнаті.

Анна Петрів, лучанка: «Перший раз дізналася, що тут є кімната для діток, де вони можуть побути певний час,  коли потрібно почекати. Приємно здивована, що тут є книжечка шрифтом Брайля, де моя незряча дочка може щось цікаве почитати, дізнатися, а не просто почекати і думати – коли ми швидше прийдем звідси. Зверталися щодо вироблення закордонних паспортів, інших питань зверталася».

 Працівниця ЦНАПу  Вікторія Городинська показує довідкові матеріали, де люди із порушенням зору  дізнаються години прийому, контактні телефони, іншу інформацію шрифтом Брайля.

 

Вікторія Городинська, працівниця департаменту “Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку”: « Це є інформаційна картка для людей з обмеженими можливостями, щоб вони могли отримати адміністративні послуги».

Лариса Карп’як, директорка департаменту “Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку”: «Після того, як були надруковані інформаційні картки, міська раді співпрацює з Генерацією успішної дії, виникла ідея придбати для дитячої кімнати книгу для дітей, щоб могли свій час проводити час за читання книги. Ми її придбали для нашого центру».