На Волині, зі слів шестикласника Княгининівського ліцею, його побив вихователь

14:59, 16 січ. 2019
 
На Волині, зі слів шестикласника Княгининівського ліцею, його побив вихователь

На Волині, зі слів шестикласника Княгининівського ліцею Олександра Шворака, його побив вихователь, Ярослав Грабовець каже: втихомирював хлопця. Це трапилося увечері, 14 січня. Нині травмований школяр перебуває у Ковельській райлікарні. Сашко Шворак лікується у травматологічному відділенні. Сюди, з його слів, хлопець потрапив після побиття  вихователем ліцею, в якому навчається.

Олександр Шворак, травмований: «Біля мене сидів мій друг Богдан, так ми просто сиділи спокійно і говорили. Він втік на друге ліжко. Побив він мене, взяв іграшку і запихав мені в рот, щоб не дихав. І бив кулаками в голову. І по лиці, і в очі пхав мені свої пальці».

Юрій Новак, лікар-нейрохірург Ковельської ЦРЛ: «Пацієнт поступив на травмпункт нашої лікарні зі скаргами на головну біль, нудоту, головокружіння. Він був обстежений та госпіталізований».

У лікарні поруч із сином мама. Жінка показує на мобільному СМС-повідомлення, які їй надіслав Сашко одразу після сутички із вихователем.

Людмила Шворак, мама травмованого хлопчика: «Мене дуже обурило те, як може працівник такий працювати на роботі, на що дивилася дирекція? Як йому можна довірити діток. Якщо ж там дитина пустувала, то це ж я є. Я завжди на зв’язку, два три слова моїх і дитина заспокоїться».

Вихователь Княгининівського ліцею Ярослав Грабовець  розповідає: втихомирював дітей, які бешкетували.

Ярослав Грабовець, вихователь Княгининівського ліцею Волинської обласної ради: « Шостий клас дівчатка шуміли, я зайшов. Кажуть, що через стінку хлопці стукають, теж із шостого класу. Зайшов до хлопців. Він стукав м’якою іграшкою. Він лежав, я не бив, але забрав з рук іграшку, але може по лиці отак зробив. І все».

За словами травмованого Олександра Шворака, у кімнаті тоді було ще троє його ровесників, але вони злякалися вихователя. Нині із дітьми працює психолог Інна Новосад.

Інна Новосад, психолог: «Надалі буде спостерігатися їх емоційний стан, ту допомогу, яку вони потребують для підтримання емоційного стану та внутрішньої рівноваги все буде в повному обсязі».

Керівник ліцею Євгеній Возняк ситуацію прокоментував так:

Євгеній Возняк, директор Княгининівського ліцею Волинської обласної ради: «Він напише заяву і буде звільнений. Я тоді його відсторонив від роботи, тому що він був у стані такому. Тоді він покликав класного керівника і вихователя на ніч залишили, а його відправили додому у супроводі охоронця. Перед батьками вибачаємося».

Мама травмованого хлопчика написала заяву до поліції про побиття сина.

Віктор Гомоль, керівник прес-служби Нацполіції області: «Вона повідомила, що її сину співробітник школи завдав тілесних ушкоджень.  За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст.125 ККУ. Ідеться про умисне легке тілесне ушкодження. У ході досудового розслідування будуть встановлені усі факти цього інциденту».

Лікар Юрій Новак розповів, що стан школяра задовільний. З його слів, хлопець ще три дні перебуватиме у Ковельській райлікарні.