Кількість хворих на кір на Волині зростає.

14:42, 14 січ. 2019
 
Кількість хворих на кір на Волині зростає.

Кількість хворих на кір на Волині зростає. За останній тиждень захворіли на кір 98 волинян проти дев”яноста випадків попереднього тижня, -- розповіла кореспондентам Суспільного директорка обласного лабораторного центру Наталія Янко. За її словами, з початку року щодня в області реєструють від 20 до 30 хворих

Наталія ЯНКО, директорка обласного лабораторного центру: "Було зареєстровано 193 випадки. За минулий рік був 2371 випадок. І кожен день у нас реєструється від 20 до 30 випадків захворюваності на кір. Хочу звернути увагу, що серед хворих на кір збільшився відсоток дорослих і він стьановить близько 50%. Серед дітей найбільш ураженими є діти від 1 до 4 років. Єдиний спосіб вберегтися від кору -- це - щеплення."

Не завжди щеплення є гарантією, що людина не занедужає кором, каже Наталія Янко.

Наталія ЯНКО, директорка обласного лабораторного центру: "Приблизно у 15% людей, котрі отримали щеплення може не вироблятися імунітет. Було і таке, що просили батькі у лікарів, про довідку для садочків, хоча насправді щеплення не робилося".

За словами Наталії Янко, Волинь за даними Центру громадського здоров”я з початку року знаходиться на 9 місці за показниками захворюваності на кір в державі.