У Луцьку стартував міжнародний дитячий турнір із футболу, який триватиме до 11 січня

17:33, 10 січ. 2019
 
У Луцьку стартував міжнародний дитячий турнір із футболу, який триватиме до 11 січня

Участь у змаганнях беруть команди з різних областей України, а також з Білорусі та Польщі. Цього року змагання відбуваються серед дітей 2006, 2009, 2010 та 2011 років народження. Переможці та призери стануть відомі 11-го січня.

Давид  - один з лідерів «Волині», де грають хлопці 2010-го року народження. Хлопець коментує перемогу у стартовому матчі з однолітками з Мелітополя з рахунком 7:1. 

«Спершу трохи  погано грали, але потім стали пресенгувати і забивати голи», - каже гравець ФК «Волинь» Давид Герасим’юк.

Давид син колишнього гравця київського «Динамо», а нині луцької «Волині» Олега Герасимюка.

«Я сам сказав татові, що хочу на футбол і так я, як виросту,- хочу стати футболістом», - говорить хлопець.

Лучанин Данило Коцан у матчі з мелітопольською командою забив два голи. Розповідає, як це відбулося:

«Перший гол вдався з передачі Давида Герасимюка, а другий забив обмотавши суперника і вдало пробив. Головне це боротьба за перемогу. Треба бути налаштованим на перемогу і не розслаблятися», - розповідає гравець ФК «Волинь» Данило Коцан.

За бомбардирськими вміннями Данила на футбольному полі спостерігав його батько.

«Йому тільки 8 років. Він ще сам не вирішив хоче бути футболістом чи ні. У нього настрій перемінливий, як волинська погода», - говорить Ігор Коцан.

«Кожен хоче вигравати, а діти тим більше.  Але для мене, як дитячого тренера, не головне результат. Головне, аби діти отримували задоволення від гри, й змагалися з футболістами з інших країн, а не лише з хлопцями зі свого двору», - каже тренер ФК “Тересполь”  Войчек Махновський.

«Цей турнір стартував у 4-х вікових групах. Це діти 2006-го, 2009-го, 10-го та наймолодші 2011-го року народження. Зібралося понад 30 команд із різних куточків України, а також гості з Польщі та Білорусі. Збирати такі турніри є неважко. Тому що команди знають, що у січні у дружній атмосфері можуть провести час у Луцьку. Команди-переможці міжнародного дитячого турніру у своїх вікових групах стануть відомі 11-го січня. Призи дітям вручатиме переможець Кубку УЕФА та фіналіст Ліги Європи Артем Федецький», - розповіла співорганізатор турніру Ольга Сагайко.