Повернення додому бійця 14 ОМБ Романа Киричука із району проведення ООС

14:21, 10 січ. 2019
 
Повернення додому бійця 14 ОМБ Романа Киричука із району проведення ООС

Бійці 14-ї окремої механізованої бригади на новий рік повернулися на ротацію у постійне місце дислокації до Володимира-Волинського. За словами прес-офіцера бригади Катерини Литвинчук у районі проведення Операції Об’єднаних сил бригада перебувала від квітня 2018-го.  В сім’ї Романа Киричука, де чекали на повернення тата, побували наші кореспонденти.

«Я сумувала за татом, бо його так давно не бачила, що аж засумувала», - каже донька Єва Киричук.

30 річний Роман Киричук 12 днів тому повернувся з чергової ротації на сході. Вдома на чоловіка чекали двоє дітей та дружина Євгенія.  

«Коли дитина вже така велика, йде наш тато і вона біжить до нього, ципляється за шию, тоді розумієш, що його не було. Але я знала за кого заміж виходила, треба терпіти. Тим, що чоловік e мене військовий - пишаюся», - говорить дружина Євгенія Киричук.

На сході, командир танкового взводу Роман Киричук, каже, був не вперше. Цього разу бригада виконувала бойові завдання на Луганщині. На полиці, показує він, 11 нагород за бойові заслуги. Не вистачає тут лише однієї відзнаки, продовжує боєць.  

«Це був значок за кращий танковий взвод Збройних Сил України. Весь наш взвод виграв 1 місце, всі ці медалі носили на формі. Коли ми були на сході, форма була складена в сумці разом з мідаллю, в нас був випадок: нас підбили, танк згорів і медаль теж. От це наші речі, які лишилися, вони були біля танка», - розповів Командир 1 танкового взводу 14 ОМБ Роман Киричук.

У тому бою, розповідає Роман Киричук, отримав контузію. Три тижні провів у військовому шпиталі. Ця поїздка на схід, каже, минула спокійно.  

 «Були в Луганській області, прикривали нашу піхоту. Я завжди рівняю з 14-м роком,  коли прийшлося воювати так, по-справжньому. І зараз війна, але більше піхота діє, ми стоїмо на прикритті», - говорить військовий.  

Завтра о 9 ранку усією родиною Киричуки підуть на головну площу Володимира Волинського. Там, розповідає боєць, відбудеться урочиста зустріч військових 14-ї бригади, які разом з ним повернулися на ротацію.  

«Я думаю, що мій тато справжній герой!», - каже донька Єва Киричук.