Лучани передали військовим на Схід приготовані власноруч страви

12:28, 3 січ. 2019
 
Лучани передали військовим на Схід приготовані власноруч страви

120 кілограмів салату "Олів’є" та 100 вареників з картоплею та капустою, 250 кілограмів яблук, понад 300 літрів консервованих овочів, печиво, солодощі, сухофрукти, чай та каву, вітальні листівки від школярів передали лучани з мікрорайону Вишків військовим на Схід.

Тетяна Гончарук, мешканка мікрорайону Вишків: «Наші хлопці за нас віддають своє життя, вони залишають там свою молодість, тут, на Заході, лишили своїх жінок, дітей, матерів і боряться за нашу вільну Україну.  А нам зробити вареники не є така сильна робота, нам приємно, щоб вони з’їли того вареника, щоб згадали про нас, а ми за них будемо молитися.

Тетяна, лучанка: «Вирішила в перший день Нового року, якщо в мене є здоров’я, то варто цей день приділити увагу якійсь добрій справі.  Я ще рік назад у Фейсбуці бачила як ви робили салати і ще тоді хотіла приїхати, а сьогодні вирішила, чому б ні, хай солдатики, можливо, з моїх рук буде смачніший салат.Терпіння їм і віри в те, що вони роблять недаремно. Миру нам всім!»

Степан Гайгель, священик: «Ми хочемо частинку коляди, щоб хлопці відчули. Сьогодні починаємо, а буде коляда не раз в хлопців звучати не тільки у вухах, а й в душі і в серці. Звичайно буде наповнюватися ця коляда тим застіллям, що ми зробили, хай буде все добре».

Приготовані страви  волонтери повезуть бійцям,  - розповіла лучанка Наталія Грушка.

Наталія Грушка, мешканка мікрорайону Вишків: «Тут ми можемо бачити і олія, різні крупи, гречка, рис не по кілограму, а по ящиках, згущене молоко, яловичина, різні тушонки, сало, все, що є, консервація. Це все приносили люди, які вирішили поділитися з нашими захисниками».

Петро Кондратюк їде на Схід вдруге. Розповідає: дорога займає близько 18 годин.

Петро Кондратюк, водій: «Мусиш їхати, виконувати свою роботу і не забувати для чого ми це робимо, щоб було все від душі і від щирого серця».

 Разом з наїдками бійцям передадуть малюнки та побажання від луцьких школярів.