Луцькі школярі потрапили у "Книгу рекордів України"

16:42, 18 гру. 2018
 
Луцькі школярі потрапили у

«Найдовший лист» Святому Миколаю в Україні  написали учні 10-ї школи міста Луцька. Рекорд зафіксував офіційний експерт «Книги рекордів України» Віталій Іваницький. Писали лист більше 6-ти сотень дітей, розповіла педагог Сніжана Ліщук.  Відзначення Дня Святого Миколая у школі розпочалось із танцювальної акції, після цього діти разом із вчителями вийшли у найдовший коридор школи, де показали на розсуд експертів свій лист.

 

Діти, які писали лист: « Я писав про Миколая, щоб закінчилась війна, щоб повернули нам Крим. Які подарунки ви просили? Я просила намальованого Святого Миколая на якісь прикрасі чи іграшці і якесь насіннячко, щоб могло рости взимку, а я просив ноутбук. Я думаю, що хлопці мають писати лист Святому Миколаю в дев’ятому класі, так як Святий Миколай є захисником нашої Волині, від бід, і від катастроф, тому ми повинні вірити в чудо".

 Сніжана Ліщук, педагог-організатор: «Ми почали ще з жовтня місяця, щоб він був цупкий, ми ж не будемо робити як-небуть. Моя робота полягала в тому, що ми спочатку придумували цей лист, це було дуже круто, тому що всі підтримували і всі почали робити, долучилися 609 дітей, які писали, але насправді їх було набагато більше, інші діти і вчителі, і батьки це підтримували, це була колосальна робота. Кожна дитина вкладала душу, тут такі малюнки, справді теплотою віє.

 

 

Сертифікат про встановлення нового рекорду директору школи вручив офіційний експерт «Книги рекордів України» Віталій Іваницький.

Віталій Іваницький, представник «Книги рекордів в Україні»: «Попередній рекорд, який зареєстрований в Книзі рекордів України - 33 метри, а сьогодні учні створили найдовший лист до Святого Чудотворця 47 метрів . Я за власні кошти придбав путівку за кордон дитині, яка написала найкращий, на мій погляд лист Святому Миколаю, Тішину Дмитру, який мріяв, щоб Крим повернувся в Україну, який мріє, щоб в Україні був мир».

Путівку в Австрію та Угорщину на 4 дні отримав восьмикласник Дмитро Тішин, який народився і виріс у Севастополі, у сім’ї військових. Після анексії Криму сім’я Тішиних виїхала у Луцьк, розповів Дмитро.

 Дмитро Тішин, школяр: « Я виграв путівку і це було дуже неочікувано для мене, я дуже радий, немає слів. Я ніколи за кордоном ще не був. З ким ти поїдеш? З бабусею, бо мої мама і тато дуже зайняті. Бабуся вже знає? Бабуся ще ні. А скільки років бабусі і коли буде ця поїздка? Бабусі 66, а поїздка запланована на 16 січня».