Два роки учні Гіркополонківської школи не можуть займатися у спортзалі

17:52, 27 лис. 2019
 
Два роки учні  Гіркополонківської школи не можуть займатися у спортзалі

  Учні Гіркополонківської школи другий рік не можуть займатися у спортивній залі, відремонтованій майже на 100%. Уроки фізкультури відбуваються у коридорі. Тут діти грають у настільний теніс або шахи. Школярі записали відеозвернення до чиновників, щоб вони посприяли завершенню ремонту, розповіла учениця школи села Гірка полонка Діана Єфімова.

  

Діана Єфімова, учениця Гіркополонківської школи: «Хочемо зайнятися фізкультурою у спортзалі, а не сидіти на уроках, в класі грати у шашки чи на коридорі. Другий рік ми позбавлені змоги, а зараз холодно, на стадіон не можемо піти»

   Спортивна зала, у якій замінили підлогу, оновили стіни, встановили тренажери, це те, що можна побачити каже директор Василь Мацялко. З його слів, документів про виконані роботи йому не надавали. Говорить: поки не завершать роботи, діти тут не навчатимуться.

 

Василь Мацялка, директор Гіркополонківської школи: «Батареї і крани повинні бути покриті решітками з метою дитячої безпеки. Ще тут дітей не було, це залишили будівельники. Їм про це говорили, але реакції ніякої. Вентиляція не зроблена штучна, вона не зроблена, кошти із того знімалися, перекидалися на систему опалення. Коли перероблялася система опалення, то зациклилися із бібліотекою і медичним кабінетом. В результаті переробки опалення вийшло, що медичний кабінет і бібліотека не обігрівається.»

  Валентин Приходько, голова Луцької райради, яка виділяла гроші на ремонт школи розповів: комунальне підприємство «Луцьке», яке на початку ремонту наймало підрядників - у стадії ліквідації. Фірма-підрядник, яка працювала у 2018-му році виконали роботи недобросовісно. З нею договори розривали у судовому порядку. Нині організацією ремонтних робіт займається комунальне підприємство райради «Райтеплобуд». Роботи має завершити фірма-підрядник «Факторія».

  

Валентин Приходько, голова Луцької районної ради: «Там роботи завершені на 99, 9 %. Там і підлога нова – спортивний ламінат, і підлога. Щитки – нові, стеля не тече. Станом на сьогодні підприємство «Факторія» виготовляє решітки на батареї. Спілкуючись із керівництвом, «Факторія», вони запевнили, що у четвер можна буде поставити решітки, у п’ятницю можна буде працювати із м’ячами і іншим реманентом, який потрібен на уроках фізкультури.» 

   Заступник директора комунального підприємства «Райтеплобуд» Олександр Ткачик на камеру спілкуватися відмовився. Сказав, що хворий. Телефоном розповів: судові процеси щодо неякісного виконання робіт у Гіркополонківській школі першими підрядниками призупинені. Нині триває слідство. Фірма, що робила систему опалення, усуне недоліки, каже Олександр Ткачик. Коли це буде виконано, він не сказав.