Лучани скаржаться на гучну роботу котельні

17:22, 20 лис. 2019
 
Лучани скаржаться на гучну роботу котельні

Лучанка Лілія Байда,  яка мешкає у будинку №21 на вулиці Гулака Артемовського, скаржиться на гучну роботу котельні, яка розташована поруч. Жінка каже котельня заважає спати вночі та погано впливає на самопочуття. Розповідає: мешканці її та сусіднього будинку зверталися у різні структури, реакції жодної.

 Це - модульна котельна установка, вона на території обласної клінічної лікарні.  Навпроти два будинки Гулака Артемовського 19 і 21.

Валентина Шаргородська, живе у будинку №19: «Як затарабанить…, гримить, валиться, це страшне, що було! Вчора я засікала час: на 30 секунд вмикають, потім через 15-20 хвилин знову. І так щоразу в день і ніч».  

Оператор котельні Анатолій Яковлев каже: її встановили торік, не було палива – вона не працювала.

Анатолій Яковлев, оператор котельні: «Тут нічого не зробиш, така конструкція. Їх дві, працюють на палетах».

Через гучну роботу котельні, - каже Наталія Петренко, - погано почувається.

Наталія Петренко,  живе у будинку №19: «Вона облаштована за будинком в обласній лікарні, так шумить, ніби бетономішалка вдома. Шум неймовірний! Не заснути, голова болить, деякі сусіди до невропатологів ходять, знервовані, діти не можуть заснути, зранку встати».

Лілія Байда, живе у будинку №21: «Спати неможливо, у мене тиск високий. Як далі відпрацювати на роботі? І виходить нонсенс: тут лікарня допомагає хворим, а з іншої сторони страждають мешканці будинків».

Колективну скаргу від мешканців занесли 12-го листопада у Держпродспоживслужбу, - говорить Лілія Байда, - мешканці хочуть, аби перевірили рівень шуму роботи котельні.

Лілія Байда, живе у будинку №21: «Завізували 12.11 скаргу, нам сказали, що повідомлять, але ніхто нічого не повідомляв впродовж тижня.  Я знову звернулася, сказали, що питання розглядається».

Ця котельня знаходиться на балансі облради. Прокоментувати ситуацію начальник відділу інформполітики облдержадміністрації Каріна Мариневич пообіцяла завтра. Начальник відділу обласного управління Держпродспоживслужби Леся Шведик з цього приводу говорить: звернення отримали, на перевірку та відповідь мають місяць.