У Луцьку студентам розповідали про пропаганду, фейки та маніпуляції

15:52, 19 лис. 2019
 
У Луцьку студентам розповідали про пропаганду, фейки та маніпуляції

Інтерактивна екскурсія до Дня Гідності та Свободи відбулась у Волинському краєзнавчому музеї. Студенти та молодь, які прийшли на захід, подивилися експозицію речей, документів та інших експонатів, об’єднаних музейною колекцією “Майдан 2013-2014” і послухали лекцію про медіаграмотність.

У діалозі із представницею Волинського центру розвитку місцевого самоврядування Оленою Кузьмич студенти обговорили питання медіаграмотності, теми маніпуляцій, пропаганди та фейків.

Олена Кузьмич, журналістка: «Спочатку це буде частина сухої лекції, а потім студенти спробують самі розрізняти певні політичні маніпуляції і розбиратись в цьому всьому, не збиватися на манівці. Ця тема важлива в День гідності, тому що ми перебуваємо в умовах інформаційної війни. Не задумуючись ми поширюємо якісь фейки, не задумуючись чи це правда».

 Аліна Тимченюк, студентка: «Нас запросили послухати про медіаграмотність і майдан. Взагалі дуже цікаво. Ми тільки перший курс  і ми не дуже адаптовані в цьому, але я думаю що це повинно обов’язково допомогти нам в майбутньому».

Завідувачка відділу обласного краєзнавчого музею Валентина Машлай нагадала студентам історію двох революцій Помаранчевої революції 2004го року та Революції гідності 2013го року.

 Валентина Машлай, завідувачка відділу обласного краєзнавчого музею: «Говоримо про те, що може змінити молодь, говоримо про гідність, говоримо про свободу, про те, що ці поняття не можна розділити окремо, в контексті, в розрізі тих, подій, які пережила наша країна, і бачимо чим може завершитися інформаційна війна. Ми сьогодні з молоддю це обговорюємо, і що може бути, коли гідність і свободу можуть забрати».

Після спілкування учасники заходу подивилися виставку експонатів під назвою “Герої не вмирають. Майдан 2013-2014”.