У Луцьку розпочався відбірковий етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності

14:49, 18 лис. 2019
 
У Луцьку розпочався відбірковий етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності

У Луцьку змагаються студенти за звання кращого у номінаціях швачка, кулінар, слюсар та зварювальник. Відбірковий етап до Всеукраїнського конкурс у професійної майстерності стартував сьогодні. Триватимуть змагання 6 днів. Загалом у конкурсі візьмуть участь 34 студенти віком від 18-ти до 22-х років – розповіла Суспільному керівниця обласного управління освіти Людмила Плахотна. З її слів, до відбору на всеукраїнський конкурс долучилися 12-ть закладів професійно-технічної освіти Волині та 4 коледжі. У перший день відбору свої вміння демонстрували 5-ть студенток у напрямку «Технологія моди». За два дні дівчата мають виготовити три авторські сукні. Одна з учасниць відбору, 18-тирічна Ірина Герасимчук розповіла: майбутні моделі одягу продумувала 2 тижні.

Ірина Герасимчук, учасниця конкурсу: «Я готувалася зі своїми викладачами, ми вчилися робити макетування, ескізи, пошиття, малювання вузлів. Це одна із актуальних професій на даний час і це дуже класно і круто коли ти можеш в цій атмосфері творити».

Ольга Іванюк, членкиня журі конкурсу: «Є 3 члени журі і 4 експерти, які слідкують за тим щоб робота велася на належному рівні. Щоб оцінювання було неупереджене. Звичайно, будемо дивитися на креативність, на свіжі думки».

Завтра на базі вищого професійного училища стартують змагання у компетенції «Кондитерське мистецтво», розповіла керівниця управління освіти області Людмила Плахотна. Переможці кожного напрямку сформують регіональну команду для участі у 2-му етапі Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності, який відбудеться у травні наступного року.