Лабрадорка на прізвисько Пуша спонукає дітей до читання

18:43, 14 лис. 2019
 
Лабрадорка на прізвисько Пуша спонукає дітей до читання

Читання із лабрадором Пушею відбуваються в обласній юнацькій бібліотеці. Одні з тих, хто прийшов на сьогоднішню зустріч - п’ятикласники Луцької школи №15. Вони взяли участь у майстер-класі із виготовлення фігурки песика і читали казки із Пушею. Це своєрідні терапевтичні заняття, що допомагають психологічно і фізично розслабитися, каже бібліотекарка Ольга Киричук. З її слів, каністерапевтом будь-який пес бути не може.

Назарій Канцелярчик, учасник проекту «День із Пушею»: « Мені таке читання у групах дуже подобається, а особливо подобається собака, яка підходить, дивиться в очі і слухає. Наш клас любить читати і особливо книги художні».

 «Четвер із Пушею» - так називається проект, що відбувається в обласній бібліотеці для юнацтва. Бібліотекарка Ольга Киричук закінчила курси кінолога.

Ольга Киричук, бібліотекарка: «Були справжні екзамени, як для людей. Випробовували собаку на стресостійкість, витривалість. Ми працюємо у хустинці, спеціальній формі. Проект цей ми придумали самі, ми знаємо, що у світі використовують каністерапію для таких заходів, ми захотіли популяризувати це в Україні».

Щочетверга Ольга приходить із Пушею у книгозбірню. Каже: так заохочують дітей читати, звикати до публічності.

Ольга Киричук, бібліотекарка: « Для діток, які менш упевнені у собі, вони читають більш відкрито, вони знають, що собаки їх не виправлять, не буде коригувати, насміхатися. Було у нас таке попередні рази, що дитина сидить читає, а ручкою жмакає собачку».

Школярка Уляна Мартинюк розповіла: із Пушею хочеться бавитися.

Уляна Мартинюк, учасник проекту «День із Пушею»: «Ми спочатку пішли до Пуші, почитали. Вона – дуже класна. І коли закінчили читати, пішли робити майстер-клас. Робимо собачок, обмотуємо нитками, а потім я хочу подарувати її Пуші».

Домініка Макара, учасник проекту «День із Пушею»: «Вона дуже весела, ми читали казки і вона слухала. Це було цікаво».