Отруїлася сім’я: немовля у лікарні, чоловік помер, дружина в реанімації. ОНОВЛЕНО

13:26, 12 лис. 2019
 
Отруїлася сім’я: немовля у лікарні, чоловік помер, дружина в реанімації. ОНОВЛЕНО

  Через отруєння невідомою речовиною помер волиняни, мешканець Ківерцівського району, його дружина перебуває у реанімаційному відділенні Луцької міської клінічної лікарні, - розповів завідувач відділення інтенсивної терапії Ігор Гордійчук. Семимісячне немовля , яка теж отруїлося, перебуває у Волинській обласній дитячій лікарні. 

Семимісячний хлопчик  подружжя із Ківерцівського району, яке напередодні отруїлося невідомою речовиною,  лікується в одній із палат педіатричного відділення  дитячої лікарні - каже завідувачка Яна Рижко. За ним доглядяють пацієнти палати та медперсонал.

Завідувачка педіатричного відділення №3 Яна Рижко: «Дитина поступила вчора близько о 10 год дня в реанімаційне відділення у важкому стані. Сьогодні стан стабілізований, переведена у відділення педіатричне відділення № 3 без батьків. Це хлопчик, 7 місяців, Білоус Владислав. Чому говорю прізвище – бо хочемо знайти ближчих родичів. Можливо бабусів, тітка, хресні, можливо хто знає. Дитина на обстеженні, чекаємо результатів аналізів».

 

Батьки хлопчика  у критичному стані потрапили у реанімацію Луцької міської клінічної лікарні. Про це розповів Ігор Гордійчук завідувач відділення інтенсивної терапії при гострих отруєннях.

Завідувач відділення інтенсивної терапії Ігор Гордійчук: «Вчора були доставленні швидкою допомогою з Ківерцівського району чоловік і жінка, безсвідомому стані. Обставини що сталося достеменно невідомо. Було поставлено діагноз отруєння невідомою речовиною, кома. На жаль, чоловік вчора помер. У жінки з’явилися елементи свідомості. Продовжується лікування у повному об’ємі». 

Речник обласної поліції Віктор Гомоль розповів, що за фактом смерті чоловіка правоохоронці розпочали кримінальне провадження: «За ч.1 ст. 115 ККУ із додатковою правовою кваліфікацією нещасний випадок. Наразі встановлюються всі обставини цієї трагедії. Слідство розглядає як отруєння алкоголем, так і отруєння грибами, але остаточно про це можна буде говорити лише за результатами судово-медичної експертизи».

У селі Яромель, де проживала сім’я, мешкає приблизно 30 родин, розповів  місцевий житель Анатолій Корнійчук. Чоловік  про родину Білоусів говорить таке: «Вона самі в Клєвані жили, колись був радгосп «Зоря». А тут бабу доглядали. Баба померла. І він на ферму їх забрав. Вона на фермі працювали, худобу доглядали.- А хто фермер? Адольф із Тростянця.

Він такий спокійний, безобідний хлопчина. І Леся та роботяща. Наварить і напече».

Розповісти на камеру про родину фермер відмовився. Каже: чоловікові було 45 років, жінці, яка нині перебуває у реанімації, – 40. Семимісячний малюк – їх єдина дитина.

Жителька села Яромель Євгенія Алексюк: «Я тут живу, то вона може 2 рази бачила як вона з коляскою ходила. Я не бачила щоб вони ходили чи робили Бог зна що. Я бачу і коляску купив дитині, продукти привозив, кормив, вдівав все. А що там сталося? Чи грибів наїлися. Я їхала і участкову із Тростянця зустріла, то казала, що груддю кормила. Вони так ніде не ходили».

Ми зв’язалися телефоном з керівницею Служби у справах дітей Ківерцівської державної адміністрації Наталією Скубій. Жінка на разі у відпустці.  Ситуацію прокоментувала так: «Вона в нас на обліку не перебувала і будь яка інформація стосовно умов проживання, способу життя цих батьків Службі у справах дітей не була відома. Тому я не можу прокоментувати, що сталося, тому що на сьогоднішній день ми отримали інформацію прикру. Сьогодні ми направили запити у сільську раду, щоб нам надали повну інформацію - звідки ця сім’я, чи вона прибула, чи вона місцева».

Наразі територія на ферму закрита. За словами керівника,- до завершення слідства журналістів на територію не пускають.