Е-квиток у Луцьку: з пільговиків зняло гроші, їх обіцяють повернути

12:20, 12 лис. 2019
 
Е-квиток у Луцьку: з пільговиків зняло гроші, їх обіцяють повернути

Розрахуватися електронним квитком на сьогодні можна у 44-ьох тролейбусах та 7-ми автобусах із 200, що курсують Луцьком, - розповів  під час оперативної наради керівник управління транспорту і зв’язку Володимир Степанов. Каже: від учора  автоматизована система обліку та оплати проїзду у громадському транспорті міста запрацювала у  тестовому режимі. З його слів, станом на 12 листопада пільговим категоріям населення видали понад 25 тисяч персоніфікованих квитків.

Начальник  управління транспорту та зв’язку Луцької міськради Володимир Степанов: «Активна фаза видачі квитків пільговикам, я думаю, завершилась і іде на спад. Продано більше 25 тисяч електронних квитків неперсоніфікованих. Термінали встановлено і працює на сьогоднішній день 28. Усього їх встановлено 33, і щодня іде підключення до мережі і налагодження даної роботи.  У нас вчора о 6-ій ранку, коли запустили систему, було кілька випадків, коли пенсіонер заходив у тролейбус, хотів зафіксувати свій проїзд пільговою карткою, при валідації, а у тролейбусі в нього зняли кошти. Таких випадків було декілька. Я піднімав це питання в Сіті-Кард, сказали, що вони бачать цю проблему, вона є. В тих, з кого безпідставно були зняти 4 гривні в тролейбусі, у автоматичному режимі ці кошти будуть повернені назад». 

Сьогодні термінали, що встановлені по Луцьку,  почнуть наповнювати картками, -  розповів  монтажник електронних мереж компанії Сіті-Кард Валентин Ляшко. Каже: після цього в терміналах можна буде придбати картку та одноразовий квиток. На разі через термінал можна лише поповнити картку.