У Луцьку собака допомагає дітям читати

15:57, 7 лис. 2019
 
У Луцьку собака допомагає дітям читати

Дев’ятирічна Емілія Гребенюк - учасниця зайняття проекту з каністерапії. Нині дівчинка читає лабрадору Пуші казкові повісті.

Емілія Гребенюк, школярка: “ Мені цікаво читати з собакою. Трохи і страшно і весело. З самого дитинства мене налякала собака і я дуже боялася собак. Зараз я його потрохи долаю. В мене це виходить.”

До обласної бібліотеки для юнацтва приходять найменші відвідувачі, аби лише посидіти за книжкою разом з собакою, - каже бібліотекарка Оксана Романюк.

Оксана Романюк, головна методистка обласної бібліотеки для юнацтва: “ Дитина навчається читати. Ми заохочуємо її і Пуша як просто такий друг компаньйон гарно вислуховує дитину. Ніхто не робить зауважень і заохочує до читання.”

Власниця собаки Ольга Киричук - працівниця обласної книгозбірні. Жінка розповідає, Пуші майже шість і вона проходила спеціальне навчання у Києві.

Ольга Киричук, бібліотекарка, власниця собаки: “Пес проходив навчання. Разом з ним і я. З нею не важко, вона дуже розумна. Все сприймає, інтонації, настрій. Я думала що дитина взагалі на контакт не піде. А тут я дивлюся, що вона її гладить, годувала з рук, вона не наскільки її боїться як вона думає, що боїться. У нас дійсно були заняття, коли дитина боялася, то при зустрічі з собакою вона вилазила на підвіконня і не було ніякого контакту. Під кінець заняття вона сходила і готувала.”

Зі слів головної методистки обласної бібліотеки для юнацтва Оксани Романюк, проект каністерапії “Четвер із Пушею” відбувається щочетверга з 11 до 15-ї години.