У Луцьку не працюють термінали для продажу та поповнення електронних квитків на проїзд

12:56, 7 лис. 2019
 
У Луцьку не працюють термінали для продажу та поповнення електронних квитків на проїзд

 У Луцьку не працюють термінали для продажу та поповнення електронних квитків на проїзд у міському транспорті. Початок їх роботи, 7 листопада, напередодні анонсував начальник управління транспорту та зв’язку Луцької міськради Володимир Степанов.

В обласному центрі за різними адресами  встановлено 25 терміналів продажу та поповнення електронних квитків на проїзд у міському транспорті, жоден з них ще не запрацював, сказав технік з обслуговування терміналів Костянтин Брагуца. Точної дати, коли вони запрацюють,  він не назвав.

Костянтин Брагуца, технік з обслуговування терміналів: «На разі доопрацьовуємо систему: програму СОФТ і до одинадцятого числа усе буде працювати. Є технічні моменти, які ми повинні узгодити."  

У приміщенні фірми Сіті-Кард та у ЦНАПі продовжують видавати електронні квитки пільговикам. Директорка Центру надання адміністративних послуг Лариса Карп’як розповіла, що їй невідомі терміни, коли запрацює  встановлений у  ЦНАПі термінал.

Лариса Карп’як, директорка ЦНАПу: «Ми людей інформуємо, що буквально день-два ці термінали будуть працювати для того щоб наші лучани могли придбати карки. І не тільки лучани, а й мешканці інших міст.»

Лариса Карп’як розповіла, що у Луцьку - 55 тисяч пільговиків. Лучанин Юрій Мартинюк звернувся до міської влади з проханням продовжити термін впровадження електронного квитка. 

Юрій Мартинюк, лучанин: "Щоб міська влад наша трошки подумала і продовжила час людям для переходу на електронні квитки. Щоб не з 21 по 11, а продовжили на 2 тижні до кінця листопада, і з грудня усі спокійно могли б вже їздити у транспорті."

Щодня у ЦНАПі видають пільговий квиток 110-ти громадянам, сказала Лариса Карп’як. Тут встановлено два робочих місця, які працюють згідно графіку Центру адмінпослуг.