Луцька міська рада укладе договори з іншими перевізниками, аби замінити тих, які не хочуть встановлювати валідатори

17:36, 4 лис. 2019
 
Луцька міська рада укладе договори з іншими перевізниками, аби замінити тих, які не хочуть встановлювати валідатори

Луцька міська рада укладе договори з іншими перевізниками, аби замінити тих, які не хочуть встановлювати валідатори у своїх автобусах і не перейдуть на безготівкову форму оплати проїзду. Про це Суспільному розповів виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт. З його слів, у майбутньому їх не допускатимуть до участі в конкурсах на здійснення перевезень.

Григорій Пустовіт, виконувач повноважень Луцького міського голови: «Це  не просто електронний квиток і спосіб розрахунку, це набагато більше, це виведення з тіні ринку перевезень. Ми повинні розуміти, що ті, хто займається перевезенням, вони понесуть колосальні фінансові втрати. Це пов’язано із несплатою податків і т.д. Це складний момент. Ми проводили круглі столи, обговорення. На процесі підготовки цих документів ніяких претензій з їхнього боку не було. І коли ми вийшли на завершальний етап, почали встановлювати валідатори – ми почули, що вони не хочуть встановлювати їх."

Потім почались розмови про 11 грн, вартість проїзду їм треба, тобто, пішов елементарний шантаж. Після цього ми почали вивчати, як вирішили це питання в інших містах, знайшли підприємців, які займаються перевезеннями. І ми на сьогодні маємо домовленості. – з ким? – З підприємцями. – Із нашими чи з інших регіонів? – З підприємцями.»

Нагадаємо, в п’ятницю перевізники, що обслуговують маршрути 1,2,3,8,9,10,11,12,16,17,19,22,26а,32, оголосили про припинення з 11 листопада 2019 року перевезення. Директор АТП 10701 Сергій Дьомін розповів: від міської ради отримав попередження про розірвання договору на перевезення з 11-го листопада.

Сергій Дьомін, директор АТП 10701: «В ці умови нас загнала та сама влада, яка  вимагає працювати за регульованим тарифом і не відшкодовує, згідно закону, втрати перевізника. Тому кожен шукає якісь шляхи, щоб вижити за цих умов. Якщо ми будемо мати виключно безготівкову оплату, ці шляхи зникають. Ми так рахували, що доходи зростуть на 1-1,2 млн, витрати – на 2 млн. Сенс працювати, коли кожен місяць ти будеш мати більше 0,5 млн збитків? Коли влада впевнена в тому, в чому вона нас всіх запевняє, що доходи будуть дуже високі в перевізників, то ми готові віддати всі кошти, які будуть отримані через систему АСОП, до міського бюджету. А нам нехай платять, як в цивілізованому світі за кілометр виконаної роботи і нам буде байдуже – чи возити напакований автобус як оселедцями пасажирів, чи одного-двох. Коли залишатися на сьогоднішньому рівні – орієнтовно 1 км буде коштувати 20 грн.»