Луцькі перевізники планують припинити роботу з 11-го листопада

19:03, 1 лис. 2019
 
Луцькі перевізники планують  припинити роботу з 11-го листопада

 14 автобусних маршрутів Луцька припиняють свою роботу з 11 листопада. Таке оголошення сьогодні побачили лучани в окремих маршрутках, що курсують містом. Мешканці мікрорайону  Вишків нині зібралися на кінцевій зупинці автобусу 26а, аби висловити свою незгоду. Суспільному розповіли, що це – єдиний автобус, що їде на Вахтангова і прилеглі вулиці, каже Наталія Грушка.

Повідомлення про те, що з 11-го листопада не їздитимуть автобуси під номерами 1, 2, 3, 8, 9, 10, 11, 12, 16, 17, 19, 22, 26а та 32 в маршрутках з’явилося сьогодні, - каже лучанка Наталія Грушка.

 

Наталія Грушка, мешканка Луцька: «Ми тут є жителі Вишкова, до нас, до Міжрайбази, їздить одна маршрутка в 40 хвилин 26а і якщо її ще хочуть зняти. Тут живуть дуже багато пенсіонерів, з маленькими дітками люди, є інваліди, атовці, вони нічим не можуть добиратися.»

Мешканці мікрорайону Вишків прийшли до зупинки «Міжрайбаза». Лучанка Ганна Пащук розповіла, що тут - аби висловити своє обурення рішенням автобусних перевізників не їздити з 11-го листопада.

Ганна Пащук, мешканка Луцька: «Чоловік Петро він є інвалідом війни 1 групи. В нас, щоб дістатися до міста, єдина можливість – або маршруткою, або просити когось із побратимів, або викликати таксі. А це дуже б’є по кишені. Це просто реальне знущання. Я не знаю, коли це все закінчиться, якщо будуть таку сваволю робити – люди вийдуть і перекриють дорогу.»

Водій автобуса 26а Роман Черняк каже, що це  оголошення йому дали диспетчери на підприємстві й сказали повісити у салоні.

 

Роман Черняк, водій автобуса № 26а: «Моя робота проста. Дали оголошення. Я сам в шоці. Мушу повідомити людей про це. Ми вже тут працюємо 15 років. Сьогодні зранку я зрозумів, що я можу залишитись без роботи, напевно.»

Мешканці мікрорайону Вишків пішли до заступника міського голови Григорія Недопада, аби з’ясувати, чому автобуси не курсуватимуть.

Керівник транспортного управління міста Володимир Степанов каже, що таким чином перевізники шантажують владу, аби не встановлювати обладнання для електронної оплати проїзду.

 

Володимир Степанов,  начальник управління транспорту і зв’язку Луцької міськради: «Ми обладнали 50 транспортних засобів засобами валідації . Це 45 тролейбусів і 5 автобусів. Інші перевізники відмовляються від цього. Вони хочуть, щоб ходила готівка, не електронний квиток. Це АТП 1, АТП 10701, ТзОВ «Санрайз» і ФОП Оплачко. Транспортного колапсу не буде і все буде працювати так, як треба. – Чому ви впевнені в цьому, якщо вони зараз не йдуть на це? – Це моє внутрішнє переконання.»

Керівник підприємства 10701, яке обслуговує маршрути 3, 9, 18 і 26а Сергій Дьомін каже, що автобуси не вийдуть на маршрути з 11-го листопада. Показує попередження від міської ради про розірвання договору на перевезення.

 

Сергій Дьомін, директор АТП 10701: «Це не наше рішення, це рішення міської влади, органу, який уклав з нами договори на перевезення, а тепер розриває ці договори. Наскільки мені відомо, ці договори розриваються практично з усіма перевізниками Луцька. Ті перевізники, які не укладають 3-сторонній договір з виконкомом і оператором – з ними розривають договори на перевезення. Умови його запровадження однозначно призведуть до банкрутства перевізника. То чи є сенс входити в роботу, результатом якої буде банкрутство, набрати боргів, а потім не знати, як з ними розрахуватись?Чи вийдете ви на маршрути 11 числа? – це залежить від рішення влади, на сьогодні нас попередили, що договори розірвані.