Волинські волонтери вирушили із допомогою українським військовим на передову

17:16, 1 лис. 2019
 
 Волинські волонтери вирушили із допомогою українським військовим на передову

 Волинські волонтери вирушили із допомогою українським військовим на передову у Луганській і Донецькій областях.  Два автомобілі УАЗ завтра доставлять підрозділам 14-ої окремої механізованої бригади. Волонтер Олександр Мазурок каже: зібрали два буси теплих речей, овочів, яблук, домашню консервацію, медикаменти, засоби гігієни.

Лучанин-волонтер Віктор Янчук показує машину, яку волонтери самотужки відремонтували. Автомобіль придбали 2017 за гроші благодійників для 14-ої бригади. Півтора року використовували його у бойових операціях.

Віктор Янчук, волонтер: «Потреба стала у його ремонті, то ми весною привезли його сюди, за цей час що змогли підремонтували завдяки звичайним людям, які долучилися до цієї справи. Сьогодні ми повеземо його на Схід.»

Цього разу передають два УАЗи, каже волонтер Олександр Мазурок.

Олександр Мазурок, волонтер: «Уся біда з транспортом. 6-й рік війни пішов, а толку немає. Веземо у Кримьке, Трьохізбенка, Щастя, де наші стоять, туди і їдемо. Їдемо до піхоти. Зараз вони у полях стоять, холодно, треба все. Я вважаю, навіть нормальна постіль, подушка, одіяло накритися – це вже щось.»

Олександр показує нам ковдри, які шиє пенсіонерка Людмила Ніжинець із Благодатного.

Олександр Мазурок, волонтер: «От з таких клаптиків шиє ковдри нашим хлопцям. Вона, певно більше 100 одіял зробила. Їй 82 роки. Вона бідолаха щодень їх шиє.»

Цього разу волонтери зібрали допомогу з усієї Волині. Волонтер Василь Пристайчук говорить, що попри забезпечення армії, у військових є постійні потреби.

Василь Пристайчук, волонтер: «Прохання одні і ті ж. Це і скоби для бліндажів, і мішки звичайні, білі, щоб хлопці могли укріплюватися і плівка, щоб вони не протікали. Це батарейки і медичні засоби проти застуди.3 буси, один із них на собі везтиме 2 авто. Відвідаємо увесь Схід. Це частково і Луганська область, і від Слов’янська до Маріуполя маємо і адресні передачі, які рідні бійців передавали. Мусимо доставити.»

Обласна організація ветеранів Афганістану, біля будівлі якої збираються волонтери, - своєрідний координаційний центр, розповів  голова організації  Григорій Павлович.

Григорій Павлович, голова обласної організації ветеранів Афганістану: «Залишилися найбільш стійкі, найміцніші. Дехто каже, що війна закінчилася, але, на жаль, це не так. У мене на передовій зараз знаходяться люди ветерани Афганістану, які з Волині і отримали уже по три осколкові поранення, контузії і вони теж проходять службу на передовій. Ми не опустили руки і голови, а допомагаємо нашим хлопцям.»

Олександр Мазурок, волонтер : «Не треба багато: одна цукерка це порахуйте Луцьк 200 тисяч – 200 тисяч цукерок і так само яблук. Це можна фуру везти пацанам.»

Завтра волонтери привезуть допомогу на Схід 14-й окремій механізованій бригаді імені Романа Великого.