З вежі Луцького замку звучали твори класиків, українські та закордонні хіти

20:16, 31 жов. 2019
 
З вежі Луцького замку звучали твори класиків, українські та закордонні хіти

 В останній день жовтня з вежі Луцького замку звучали твори Бітлз і Станга, гурту «Казка», пісні «Червона рута» і «Волинь моя». КликУн  творами класиків, українськими та закордонними хітами не тільки розганяв туман над містом, але й завершив туристичний сезон в обласному центрі, розповіла Суспільному керівниця управління туризму та промоції обласного центру Катерина Теліпська.

Опівдні з вежі Луцького замку лунає музика. Кликун Андрій Єдинак розпочинає виступ. Грає нетрадиційну мелодію «Волинь моя», яка звучить щодня, розповів музикант. Із вежі  замку Любарта нині виконав твори класиків, українські та закордонні хіти.

Андрій Єдинак, Кликун:" Такі, як "Yesterday", "My way", українські різні пісні."

Катерина Теліпська, начальник Управління туризму та промоції Луцької міської ради: «Сьогодні закінчується літній туристичний сезон. Востаннє Кликун сурмить і хотілося подарувати лучанам та гостям міста невеличкий імпровізований концерт. Він може сурмити не лише "Волинь моя", що він вправно робить впродовж року, але й багато інших яскравих мелодій.»

На площі на імпровізований концерт зібралися лучани й гості міста.

Аліна Чернюк, лучанка: «Я вгадала усі мелодії, які заграв Кликун, а найбільше сподобалася композиція Сілени Гомес. Було холодно, але коли поспівали потанцювали, то стало тепліше.»

Вероніка Ткачук, туристка з м. Здолбунів: «Вгадала я одну мелодію  гурту «Казка», пісня «Плакала». Він дуже красиво грає.»

Аліна Джус, туристка: «Я приїхала з міста Калуша, Івано-Франківської області. Це сподобалося це місто. Луцький Кликун крутий!»

 

Катерина Теліпська, начальник Управління туризму та промоції Луцької міської ради: «Дуже люблю пісню "Всюди буйно квітне Черемшина" і він мене потішив, бо не знала, що вона буде звучати.»

Вадим Тесунов, лучанин: «Все отлично, он молодец, делает все, что может, так что только в плюс. Что-то новенькое, возможно, какие-то отличия. Не у каждого есть замок , так что любая фишка – это только в плюс.»

Сурмити і в свято, і в будень – робота, яка надихає, каже музикант. У вихідні  Андрій грає не лише опівдні , а й о 6 вечора. Розповідає: долає кілька десятків сходинок, переодягається, чекає, доки прозвучить дзвін в кафедральному соборі і починає грати.

Нині туристичний сезон завершився, почути сурму кликуна із вежі замку можна буде навесні 2020-го, розповіла Катерина Теліпська.