На дорогах Волині встановили додаткові дорожні знаки

20:11, 31 жов. 2019
 
На дорогах Волині встановили додаткові дорожні знаки

На дорогах Волині державного значення  завершили встановлювати дорожні знаки з обмеженнями для руху великовагових авто. Про це розповів заступник начальника  Служби автомобільних доріг в області Юрій Ришкевич. З його слів, нових знаків  - 24.

Міст біля села Дерно. Його збудували в 1906-му році, - говорить заступник начальника  Служби автомобільних доріг в області Юрій Ришкевич.  Біля нього встановили знаки, які обмежують проїзд машин вагою більше 40 тонн.

 

Юрій Ришкевич, заступник начальника з Служби автомобільних доріг в області: «Експлуатуються мости, більшість з яких, збудували у довоєнний час. Термін експлуатації підходить до критичного.»

На дорогах державного значення є 180 мостів, 157 30 років не мали капремонту. І мості 4 стану – таких 17, на 8 провели ремонти, підвищили експлуатаційну спроможність, на 12 ставимо такі дорожні знаки, щоб попередити водіїв про максимальне навантаження на мости.

Дорожник каже, що в області стан мостів перевіряють щомісяця, аварійних немає. Юрій Ришкевич говорить: цього року на ремонт мостів витратили 12,8 млн. гривень, наступного запланували використати 30 млн.Цього року найбільший штраф за перевезення отримав водій з Шацька - 8 тисяч 300 євро, це майже двісті тридцять тисяч гривень, - розповідає начальник управління Укртрансбезпеки у Волинській області Віталій Конончук.

 

Віталій Конончук, начальник управління Укртрансбезпеки у Волинській області: «На сьогодні виявили 334 порушники, які перевозили габаритно-ваговий контроль. Загальна сума санкцій 132 тисячі євро. На сьогодні сплачено за проїзд порушниками 1,132 млн. грн. Накладається  і адміністративно-господарський штраф, це сума загальна 2,615млн., з них сплатили 2,11 млн.»

Зі слів дорожника, нині формують план рейдів з поліцією на дорогах місцевого значення, по яких вантажівки оминають пункти зважування машин.