На Луцькому підприємстві електротранспорту завершують встановлювати валідатори

15:07, 29 жов. 2019
 
На Луцькому підприємстві електротранспорту завершують встановлювати  валідатори

  На Луцькому підприємстві електротранспорту завершують встановлювати  валідатори. У кожному тролейбусі буде по три електронних пристрої. Вони матимуть декілька функцій – це оплата за проїзд, фіксація руху транспорту і озвучення зупинок, розповів кореспондентам Суспільного начальник Служби руху Віктор Михайлюк. 

Монтажник Ярослав Трушко разом із колегами встановлює валідатори у луцьких тролейбусах. Над однією машиною чоловіки працюють в середньому дві-три години. У кожному тролейбусі електронна система під’єднується по-різному, все залежить від року випуску транспорту, каже Ярослав.  

Ярослав Трушко, монтажник електронних систем: «На складність роботи не впливає, але по часу воно займає, інколи буває, що над однією маленькою дрібничкою можна попрацювати цілу годину, а над іншим тролейбусом теж годину.»

Валідатори у тролейбусах виконуватимуть декілька функцій, розповідає начальник Служби руху підприємства Віктор Михалюк. Окрім ролі електронного квитка, вони передбачають озвучення зупинок у салоні та ззовні - графіку руху.  

Віктор Михалюк, начальник Служби руху ЛПЕ: « В тролейбусах встановлено три валідатори на кожних дверях, крім того, є відеоспостереження і монітор у водія в кабіні, де водій бачить, що відбувається в тролейбусі, має показувати час, як він рухається по маршруту.»

Водійка Світлана Жабська каже: у тролейбусі, на якому вона працює,  валідатори  уже встановили.

Світлана Жабська, водійка тролейбуса: «Багато запитань, а ми нічого не можемо сказати, цілий день- чому,  а як? Це дуже важко з нашими пенсіонерами, мені здається, буде зробити, тому що є такий наплив людей, які карточки, тут двері не можна закрити, люди заходять, кондуктор не може з місця встати, то які карточки.»

Сьогодні у Луцькому депо роботи зі встановлення електронних пристроїв завершують. Загалом ними обладнають 45 тролейбусів, розповів Віктор Михалюк. Каже: тепер колектив навчатимуть, як із цією технікою працювати.   

Віктор Михалюк, начальник Служби руху ЛПЕ: «Я думаю, що може, і цього тижня буде навчання, побачимо як, всіх не зберемо, але поетапно будемо- водіїв, керівний склад…»

Наталія Нечай, лучанка: «От не буде людям дуже зручно, тому що часом тролейбуси бувають переповненими, особливо в час пік і як це карточку свою через людей передавати чи як, мені здається, їх більше повинно бути в салоні.»

Пенсіонерку Наталію Нечай, як і інших пасажирів тролейбусів, цікавить, як користуватися валідаторами.  

Валентин Мазур, лучанин: «Воно, можливо, буде зручно, але до нього треба привикнути і щоби людей навчили користуватися. І ще цікаве: я ложу карточку на валідатор, воно буде мені талончик давати чи що?»

Ніна Мельничук, лучанка: «Я не часто тролейбусами  користуюсь, але треба подивитись, попробувати, тоді сказати.»

Після встановлення валідаторів у тролейбусах турецька фірма, яка виграла тендер, облаштовуватиме ними маршрутні таксі, розповів її представник Сулейман Акбулут. У Луцьку електронний квиток міська влада планує запровадити з 11 листопада.