У Луцькому зоопарку вкрали двох червоних папуг Ара

14:42, 29 жов. 2019
 
У Луцькому зоопарку вкрали двох червоних папуг Ара

У Луцькому зоопарку вкрали двох червоних папуг Ара, розповіла директорка Людмила Денисенко. Каже: самку подарували з приватної колекції із Чернівців  два роки тому, пару їй привезли у червні цього року зі львівського зоопарку. Крадіжка зі звіринця трапилася вперше за 40 років його існування.

Пошкоджений паркан зі сторони входу на іподром, довкола пір’я папуг . Охоронець Яніс Копейка розповідає: територією здійснюють регулярні патрулі та обходи. Проникнення в зоопарк виявили о 6:30.

 

Яніс Копейка, охоронець зоопарку: «Видно, що використовували спеціальні засоби: кусачки, знаряддя, щоб перекусити металеві пруття. Видно, що люди готувалися, вивчали, як працюють сторожі, вивчали територію, огорожу. Під час виконання обов’язків важко побачити чи хтось за тобою стежить, бо увага сторожа приділяється на тварин і на відвідувачів, які порушують правила. Якщо хтось слідкує за сторожем, то це неможливо помітити.»  

Двері у вольєр виламані, там було чотири птахи, нині лишилася пара жовто-блакитних Ара, - говорить годувальниця тварин Тетяна Пономарьова.

 

Тетяна Пономарьова, годувальниця тварин: «Птах великий, він супротив давав, бо при необережній поведінці з твариною – може прокусити шкіру. А те, що піря вилітало, то означає, що їх дуже необережно схопили і витягали звідси. Ці тварини дуже лякливі, не зможуть пережити стрес, який пережили вночі, ми не знаємо чи вони отримали транспортування, і транспортування навряд чи переживуть. Ми боїмося, що ця пара загине.»

Директорка зоо Людмила Денисенко каже: планують додаткові заходи охорони, зокрема хочуть встановити камери спостереження.

У коментарі Суспільному головний спеціаліст сектору комунікації Нацполіції Волині Олег Плазовський розповів, що на місці працювала слідчо-оперативна група, збитків зоопарку завдано на суму більше 3 тисяч доларів, що в еквіваленті становить орієнтовно 75 тисяч гривень.  Правоохоронці проводять заходи з виявлення крадіїв та відкриють кримінальну справу за статтею щодо крадіжки.