У Луцьку на капітальний ремонт нині зупинено 36 ліфтів

18:33, 28 жов. 2019
 
У Луцьку на капітальний ремонт нині зупинено 36 ліфтів

  У Луцьку на капітальний ремонт нині зупинено 36 ліфтів. Майже два місяці підйомник не працює у багатоповерхівці на вулиці Кравчука, 1, розповіла місцева мешканка Леся Бодня. Жінка каже: свою частку грошей, необхідних на ремонт, люди зібрали, але відновлення роботи ліфта не дочекалися.

Через відімкнений  ліфт щодня Галина Затєйщікова ходить пішки на 9 поверх. Жінка розповідає: підйомник  у  будинку на вулиці Кравчука, 1 не працює з  1 вересня, його зупинили  після  25-ти років експлуатації. Відремонтувати пообіцяли, якщо мешканці зберуть третину вартості робіт.

 

Галина Затєйщікова, мешканка будинку: «На кожному поверсі віддихаю, не можу долізти, дихаєш-задихаєшся,   вже два місяці ліфт відключений. Гроші збирали, занесли, а міськрада каже, що тільки буде виділяти на днях гроші на це, бо ті гроші, що були виділені, відправили на щось інше.»

Марія Шендерук - мешканка сусіднього під їзду. Каже:  ліфти не працюють у чотирьох під’їздах багатоповерхівки.

 

Марія Шендерук, мешканка будинку: «Це плановий ремонт, вони могли й раніше нам сказати приблизну вартість, ми б зібрали гроші, а тепер зробили б калькуляцію і ми доплатили б або вернули б нам гроші.»

Леся Бодня, мешканка будинку: «За перший тиждень ми здали гроші,  по 900 гривень, всі здали, обіцяли за місяць будуть робити, за тиждень зроблять. І от два місяці, скоро перше листопада – і нічого, один раз засвітили світло, ми думали, що будуть робити, закрили і заклеїли знов, і експерт був, сказали: скоріше здасте, скоріше зробим і нічого.»

Три тижні тому начальник відділу профільного департаменту Віктор Фіщук так прокоментував ситуацію із ремонтом ліфтів на вулиці Кравчука, 1.

Віктор Фіщук, начальник відділу Департаменту ЖКГ Луцької міської ради: «Договора є укладені по цьому будинку, по 4 під’їздах. Суми невеликі, закуплені деталі і на днях мають почати виконання робіт по Кравчука, 1. Це ще триватиме 2-3 тижні.»

Ремонтні роботи ліфтів не розпочались і сьогодні, це підтвердила заступниця директора департаменту житлово-комунального господарства міської ради Надія Коленда. З її слів, нині  у Луцьку на капітальний ремонт зупинено  36 ліфтів за 14 адресами.  

Надія Коленда, заступниця директора департаменту ЖКГ Луцької міськради: «Затримка сталася через перебій у фінансуванні по програмі, бюджет має велике навантаження по цій програмі.»

Ліфти у Луцьку ремонтують на умовах співфінансування.  70 відсотків -   це кошти міського бюджету, решту збирають мешканці будинку. Люди гроші у будинках, де нині не працюють ліфти, зібрали повністю, каже Надія Коленда. Тепер справа за депутатами, які на черговій сесії 30 жовтня, розглядатимуть зміни до бюджету міста.

Надія Коленда, заступниця директора департаменту ЖКГ Луцької міськради: «Сьогодні була комісія бюджетна, підтримали пропозицію і запит щодо виділення додаткових коштів, наше прохання – в проекті мільйон 700 тисяч гривень і ми можемо приступити до ремонту по 14 адресах, які у нас є в плані.»