На вулиці С.Бандери у Луцьку ремонтують двори та збільшують парковки

18:23, 23 жов. 2019
 
На вулиці С.Бандери у Луцьку ремонтують двори та збільшують парковки

У дворах на вулиці Степана Бандери , 15, 17, 19 триває капітальний ремонт, розповів заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Луцької міськради Микола Осіюк. Каже: ремонту не було понад 30 років, з часу, коли житло здали в експлуатацію.

Оксана Галицька, яка мешкає в одному з будинків, показує нам генеральний план ремонту дворів на вулиці Степана Бандери 15, 17, 19. Каже: проти того, щоб у дворі збільшували місця для парковки авто.

Оксана Галицька, мешканка будинку на вулиці С. Бандери, 15: «Десь там трішки зеленої зони, якісь лавочки, щось воно так. Те, що мені не подобається – це сковзань дорога. Заїзд і виїзд через двори. Наших побажань не врахували? Ні, абсолютно.»

Зінаїда Мельник і Світлана Опанасенко кажуть: щодо плану ремонту представники департаменту житлово-комунального господарства Луцька із мешканцями цих будинків не радилися. 

Зінаїда Мельник, мешканці будинку на вулиці С. Бандери, 15: «Вони прийшли уже із готовим планом, розумієте, вони не питали ні в кого ніяких думок. Вони прийшли, повісили план і розказали, як буде.»

Микола Осіюк, заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Луцької міськради: «Перед тим, як розпочинати роботи, ми провели зустрічі із мешканцям, врахували усі їхні побажання. На 15-му будинку люди попросили розширити парковку для авто, а біля 17-го мешканці попросили трішки змінити конфігурацію тротуарів у порівнянні із тим, як було.»

Зі слів Георгія Літвінюка, декотрих мешканців влаштовує збільшення паркомісць. Чоловік  живе у будинку на вулиці Степана Бандери, 15, говорить: за роки без ремонту асфальт у дворі майже зліз, постійно стояли калюжі.

Георгій Літвінюк, мешканець будинку на вулиці С. Бандери, 15: «Ремонту уже більш як 30 років не було. Приїжджають поляки, приїжджають іноземці, Центр зайнятості тут. Музей волинської ікони. Калюжі стоять. Приїжджав Кучма, то вони міліцію поставили тут, щоб не бачили тих калюж.»

Вартість ремонту зі слів заступника директора департаменту житлово-комунального господарства Луцької міськради Микола Осіюка - 2 мільйони 300 тисяч гривень.

Микола Осіюк, заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Луцької міськради: «Дані ремонтні роботи розраховані на 2 роки, тендерна процедура закупівель проведена на 2 роки. Зі слів підрядника, цього року вони планують зробити усі тротуари, усе покриття. Воно буде не із асфальту, а з бруківки. Вони планують зробити тротуар і проїжджу частину, а дитячий майданчик, лавочки, у наступному році.»

Поки погода сприяла роботі, каже бригадир підрядної організації Олексій Якобчук. З його слів, працюють другий тиждень.

Олексій Якобчук, бригадир підрядної організації: «Цей двір за місяць зробимо, ми маємо його ще по кругу робити, за місяць, до зими справимося.»

У дворі, зі слів Миколи Осіюка, заплановано встановити світлодіодне освітлення.