Павло Ковальський - учасник "Ігор Нескорених"

19:06, 18 жов. 2019
 
Павло Ковальський - учасник

У травні 2020-го року у голландському місті Гаага учасник АТО із Луцька Павло Ковальський представлятиме Україну на змаганнях “Ігри Нескорених”.

Павло Ковальський, член української команди «Ігор Нескорених»: За першою хвилею мобілізації пішов добровільно. Також 128 окремій гірсько-піхотній бригаді 15 окремий штурмовий батальйон. Пройшов пекло Дебальцево. Отримав травму. Поранення. Довгий тривалий час реабілітовувався в шпиталях України”.

Варіантів, каже Павло, як адаптуватися до мирного життя після побаченого на війні було небагато. Він обрав спорт. Грав у футбол, бігав марафони, стріляв з лука. Впродовж останнього року почав займатися веслуванням на тренажері. У цій диспипліні у вересні виступив під час всеукраїнського відбору на Ігри Нескорених. Про те, що представлятиме українських військових та ветеранів у Гаазі у травні наступного року, дізнався 17 жовтня під час онлайн трансляції.

Павло Ковальський, член української команди «Ігор Нескорених»: Я заради цікавості також включив, але до кінця не очікував, що потраплю в склад збірної. Почалися привітання СМСками, у месенджері, вайбері. Привітали і члени минулорічних збірних. Одразу зателефонував Богдан Оксентюк. Каже: Паша давай!Щоб привіз медаль на Волинську область”.

Павло розповідає: цього разу склад української збірної на фінальних Іграх Нескорених збільшили з 15 до 20 чоловік.

Павло Ковальський, член української команди «Ігор Нескорених»: “Це для мене велика честь від ветеранської спільноти на Всеукраїнському рівні, що довірили місце у збірній. У якій дисципліні виступатиму Це буде вже вирішуватися із тренерським штабом. Веслування на тренажері, але чи в дисципліні на хвилину чи на 4 хв. будемо приймати рішення”.

Тренувальний процес підготовки до змагань в Гаазі для Павла Ковальського уже розпочався. Каже – працювати доведеться в рази активніше, ніж раніше.

Павло Ковальський, член української команди «Ігор Нескорених»: “У мене ще відчувається м`язевий біль після тренувань. Цілі поставлені максимальні. Хочеться вийти на п’єдестал і щоб там заспівав державний гімн.