Які страви куштували волинські нацгвардійці у День захисника України? ВІДЕО.

18:18, 14 жов. 2019
 
Які страви куштували волинські нацгвардійці у День захисника України? ВІДЕО.

Різотто, м”ясо по французьки із запеченою картоплею та бограч — ці страви сьогодні в день День захисника України урізноманітнили меню солдатів військової частини 1141 Нацгвардії України в місті Луцьку. Ситий воїн – сильний воїн, каже кухар військової частини 1141 Нацгвардії України в місті Луцьку Наталя Пилипчук. Солдатів строкової служби та контрактників тут щодня годують сито. На день захисника України, - каже Наталія, вирішили урізноманітнити меню різотто та м’ясом по-французьки із печеною картоплею.
Наталія Пилипчук, кухар: "Сьогодні у нас свято, то покращили меню трішки, але і в будні у нас воно не відрізняється. У нас є 2 перших на вибір і 2 других".

Начальник продовольчої служби військової частини 1141, лейтенант Євген Кутовенко розповів: на формування меню впливає два основних фактори - різноманіття страв і неповторюваність продуктів в один день.
Євген Кутовенко, начальник продовольчої служби військової частини 1141: “Кожного дня в раціоні нашого військовослужбовця є м"ясні страви та рибні. Вони обробляються у відповідних цехах”.

Євген Кутовенко розповів, що луцькі нацгвардійці щоразу можуть обрати собі страву на вибір.
Євген Кутовенко, начальник продовольчої служби військової частини 1141: “Наші гвардійці мають вибір страв, як на перше так і на друге. Коли військовий приходить, то сам обирає гречку, скажімо, чи рис”.

Близько 14-ї години перші нацгвардійці вишукувалися на обід. Щодня на сніданок, обід та вечерю військові йдуть з піснею. Солдат строкової служби Сергій каже: від того, що їсть солдат, залежить якість виконання завдань та й хороший настрій.
Сергій Дукач, солдат: “Гарно годують. А мені як солдату, який більше 2-х метрів зросту дають додаткову пайку”.