Лучани віддали шану загиблим за Україну

15:34, 14 жов. 2019
 
Лучани віддали шану загиблим за Україну

Віддати шану тим, хто загинув за Україну, сьогодні прийшли лучани, колишні і нинішні військовослужбовці на міське кладовище, що у селі Гаразджа. На Алеї почесних поховань присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих. Священики відслужили панахиду за загиблими військовослужбовцями.
Ігор Головчун, учасник бойових дій: "Я був в прикордонних військах на посаді фельдшера, 10-ий мобільний прикордонний загін, 2014-2015 рр.  Були виїзди по Луганській і Донецькій областях.  Період досить складний для нашої армії, взагалі для суспільства. Адже, на цей період попали такі бойові операції, як Донецький аеропорт, Ілловайськ. Наші хлопці вистояли, незважаючи на те, що мало були забезпечені, одягнені, харчування не вистачало. Але, все було добре".

Тут похований учасник АТО Денис Чабанчук. Його батько Микола Чабанчук розповів: сину було 22-ва, коли він загинув на сході. Служив у 128-ій окремій механізованій бригаді сухопутних військ ЗСУ.
Микола Чабанчук, батько загиблого: "Ми раз в тиждень приходимо провідати сина. А сьогодні свято, то відповідно щороку і приходимо.  Він кадровий військовий, закінчив Академію сухопутних військ у Львові. Відповідно ще у складі підрозділу ще з 2014 року пішли вони на схід воювати. Пройшов він і Луганський аеропорт і всі ті події — Металіст, Щастя. А загинув в Дебальцевому. При виході був поранений і потім їх везли, потім вони підірвалися на міні і практично всі загинули.  До болю неможливо звикнути. Він з нами постійно".Прийшов відвідати могилу свого кума, старшого сержанта батальйону ЗСУ “Айдар” Сергія Шостака — Андрій Олексієнко.
Андрій Олексієнко, товариш загиблого: "Це мій сусід, і друг, і кум. Це така людина, на яку можна було покластися в будь-яку хвилину. По першому дзвінку він завжди приходив на допомогу. Велика втрата для сім’, для мене особисто. Таких людей взагалі мало. Він був справжній патріот України. Люди загинули і їх вже не повернеш. Краще домовлятися, але не воювати".
Вихованці обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні поклали квіти до пам’ятників загиблим військовим.