В обласному госпіталі ветеранів війни відбувся концерт до дня захисника України

18:42, 10 жов. 2019
 
В обласному госпіталі ветеранів війни відбувся концерт до дня захисника України

Леонід Курдельчук — учасник бойових дій. На сході перебував із червня 2014-го. У складі другої штурмової роти батальйону спецпризначення “Айдар” брав участь у всіх бойових операціях у місті Щастя Луганської області. Після отриманих травм нині проходить реабілітацію в обласному госпіталі ветеранів війни.
Леонід Курдельчук, учасник бойових дій (Іваничівський район): “Були контузії, поранення. Тепер наслідки всього цього виліковуємо тут. Мозкова травма, ушкодження черевної порожнини, колін після вибухів 120 міни. Тиждень часу я вже тут перебуваю, приймаємо процедури, лікуємося. Не кожен день людина може розслабитися, послухати корисну музику, українську пісню”.

Військові відвойовують Україну зброєю, а артисти - піснею. З таким посилом приїхали привітати бійців кажуть співачки Христина Панасюк і Влада Чайка. У їх репертуарі - українські народні пісні, класичні твори. Захід організували учасники бойових дій, представники ветеранських організацій. Лауреатка міжнародних конкурсів, учасниця теле-шоу, арт-волонтерка Влада Чайка розповіла: пісні виконують лише українською.
Владислава Чайка, співачка: “Ми, як співаки, популяризуємо українську пісню і з нею їдемо до наших військових на передову. Дуже багато концертів було дано для дітей Донбасу, Авдіївка, Слов’янськ, Лисичанськ, Бахмут, Станиця Луганська. Нам там пощастило виступити із концертом для військових, родом з Волині. Моїх концертів, в яких я взяла участь, близько сотні на передовій. Це було і в лісі, і в полі. Дуже гарні емоції, спомини”.

Нині на лікуванні в госпіталі перебуває 62 пацієнти, третина з них — учасники АТО, - розповіла медична директорка госпіталю ветеранів війни Оксана Шкаровецька.
Оксана Шкаровецька, медична директорка Волинського обласного госпіталю ветеранів війни: “Одна справа — це лікування медикаментозне і те, що надають допомогу лікарі і медичні сестри. А друге — це духовна культура і підтримка. Наші пацієнти дуже люблять коли до них приїздять з різноманітними концертами. Тому що лікують не лише таблеточки, але й добре слово і хороше відношення”.