У Луцьку не працює 31 ліфт

19:01, 8 жов. 2019
 
У Луцьку не працює 31 ліфт

Олександр Лізавчук мешкає в будинку на вулиці Кравчука, 1 у Луцьку.  З початку осені, каже,  у його під’їзді  не працює ліфт.

Олександр Лізавчук, мешканець будинку:Було попередження, що виключать ліфт, так не робиться, треба було обговорити, що буде ремонт, збирати хоч певні кошти, а не виключити просто ліфт”.

На 7 поверх щодня піднімається  Лариса  Ліповська.  Каже: аби відновили роботу ліфтів, мешканці повинні оплатити 30 відсотків вартості капітального ремонту. Наразі в місті  на  ремонті 31 ліфт.

Лариса Ліповська, мешканка будинку:  “У мене серце хворе, гіпертонія, я маю скакати, невже не можна спланувати, ви ж знали, коли кінчається той строк експлуатації, так як мені об»яснили в жеку, то ви сплануйте за півроку, в мене пенсія 2000, вони беруть 800 за ремонт ліфта з квартири".

Ліфти зупинили у 4 під’їздах багатоповерхівки, розповідає Григорій Андрійчук.  Каже: його дружина не бачить, чоловік і сусіди допомагають спуститися жінці на прогулянку.

Григорій Андрійчук, мешканець будинку:Що можна говорити про інваліда, вона не бачить, погано ходить, але ж надвір ходить, мусимо ходити, а що ж...”.

Ліфти на Кравчука, 1 зупинили на капітальний ремонт після завершення терміну експлуатації,  розповідає  начальник відділу департаменту ЖКГ Луцької міської ради Віктор Фіщук.  Ремонтуватимуть їх на умовах співфінансування.  70 відсотків -   це кошти міського бюджету, решту збирають мешканці будинку.

Віктор Фіщук, начальник відділу Департаменту ЖКГ Луцької міської ради:26 договора є укладені по цьому будинку, по 4 під’їздах суми невеликі, закуплені деталі і на днях мають почати виконання робіт по Кравчука, 1 …скільки триватиме? 2-3 тижні”.

Нині  у Луцьку  не працює  31 ліфт. Ще стільки ж до кінця року планують зупинити на капремонт. Скільки він триватиме, залежить від декількох обставин, каже чиновник. 

Віктор Фіщук, начальник відділу Департаменту ЖКГ Луцької міської ради:Це залежить, перш за все, від того, наскільки мешканці швидко зібрали збори, вибрали уповноваженого, є певні бюрократичні заковики…і організації роботи”.